Aziatisch/ Diner/ Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm/ Vega & Vegan/ Vlees en gevogelte

Recept: Zoet zure saus met kip en bloemkoolrijst (vega optie)

Zoet zure kip met bloemkoolrijst www.jaimyskitchen.nl

Hoe maak je zelf een zoet zure saus? Wist je dat dat helemaal niet moeilijk is? En dat je waarschijnlijk al veel ingrediënten in huis hebt? Hier laat ik het recept zien in combinatie met (vega) kip, groenten en bloemkool rijst. Heerlijke en snelle maaltijd!

Bloemkoolrijst of gewone rijst

Bloemkool rijst kun je kant-en-klaar kopen of zelf maken door de bloemkool roosjes in een keukenmachine tot rijst te hakken. Natuurlijk kun je ook gewone rijst erbij eten, ook erg lekker. De optie met de minste calorieën is natuurlijk de bloemkoolrijst!

Zoet Zure saus met kip of vegetarisch?

Dit recept is erg lekker met kipfilet, maar als je zoals mij minder (tot geen) vlees eet, dan wil je misschien een vegetarische optie. Nu zou je de kip helemaal weg kunnen laten, maar je kunt ook kiezen voor een vegetarische kip variant. Deze stukjes vegetarische kip zijn natuurlijk niet van kip gemaakt, maar de smaak lijkt er enorm op. Dit is een goede keuze als je een dagje zonder vlees wilt eten, maar toch het idee wilt hebben van kip in je maaltijd.

zoet zure kip www.jaimyskitchen.nl
Recept: Zoet zure saus met kip en bloemkoolrijst (vega optie)

Hoeveelheid: 2-3 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
300 gr bloemkoolrijst
1 paprika
200 gr bimi (asperge broccoli)
0,5 rode peper
duimgrootte gember
3 tenen knoflook
0,5 rode ui
225 gr ananas (uit blik)
200 gr baby mais
160 gr kip (of vega kip)
olie om in te bakken

Zoet Zure Saus:
3 el ketchup
3 el sojasaus
4 el azijn
3 el water
1 tl maizena opgelost in een eetlepel water
sap van de ananas uit blik

Bereiding:

  1. Snijd de paprika in kleine blokjes, halveer de babymais, snijd de ananas in partjes en snipper de ui, knoflook en gember. Snijd de rode peper in ringen.
  2.  Begin met het aan fruiten van de ui, knoflook en gember in een beetje olie. Na 3 minuten voeg je paprika en rode peper roe en bak dit nog 3 minuten mee. Voeg vervolgens bimi en mais toe.
  3. Voeg vervolgens de ingrediënten van de saus toe samen met de partjes ananas en roer goed door.
  4. Verhit in de tussentijd een beetje olie in een pannetje en bak de (vega) kip goudbruin, terwijl de saus pruttelt.
  5. Roerbak de bloemkool rijst kort of verwarm deze in de magnetron.
  6. Serveer nu de kip met saus en groenten samen met de bloemkoorijst of gewone rijst.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply