Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Tomatensoep met paprika

Tomatensoep met paprika

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1200 gr tomaten
  • 1 winterpeen
  • 1 paprika (geel)
  • 1 witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • 250 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 el tijm
  • 1 el olie
  • 100 ml room (of sojaroom)
  • Peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is mijn versie van de lekkerste tomatensoep, waarin het geheim de toevoeging van winterpeen en paprika is, heerlijk! De soep is vol van smaak; romig en kruidig tegelijk!

Hoe ontvel je tomaten?

Één van de geheimen van deze tomatensoep is het ontvellen van de tomaten. Dit doe je door de tomaten te blancheren in heet water, te laten schrikken in koud water en vervolgens het velletje eraf te pellen. Wanneer je dat doet, krijg je een heerlijke gladde tomatensoep.

Tomatensoep met winterpeen, paprika en tijm

Nog een paar geheimpjes van de lekkerste tomatensoep is het toevoegen van de groenten winterpeen en paprika. Zo krijgt de soep wat diepere smaken. Voor mij is tijm onmisbaar in tomatensoep en wordt de soep heerlijk kruidig hiervan.

Bereiding

Stap 1

Breng een pan met ruim water aan de kook. Neem een kom met koud water. Neem een tomaat en snijd op de bovenkant een kruisje in het kroontje. Wanneer het water kookt, dompel je de tomaten hierin, zodat het velletje barst. Schep de tomaat dan uit de pan en leg in het koude water. Herhaal met alle tomaten en pel vervolgens het velletje eraf. Snijd de tomaten nu in blokjes.

Stap 2

Snipper het uitje en hak de knoflook in stukjes. Snijd ook de paprika en wortel in kleine blokjes.

Stap 3

Verhit een beetje olie in een diepe soeppan en fruit eerst het uitje aan. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en fruit 2 minuten mee. Voeg dan ook de paprika en wortel toe. Laat dit op laag vuur ongeveer 5 minuten meebakken. Voeg dan ook de tomatenbokjes en tijm toe en laat weer 5 minuten mee pruttelen.

Stap 4

Maak bouillon door kokend water met een bouillonblokje te mengen. Voeg dit bij de tomaten in de pan en kook tot alle groenten gaar zijn.

Stap 5

Pureer vervolgens de soep en voeg de room toe. Roer door en serveer de soep! Voeg indien nodig peper en zout toe.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel tomaat paprika soep vegetarisch tomatensoep paprikasoep vegan koolhydraatarm

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴