Deel dit recept

Social media

Vegetarische wok met noedels en groenten

Bereidingstijd: 20 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 125 gr noedels
  • 175 gr oosterse wok stukjes
  • 150 gr broccoli
  • 1 paksoi
  • 1 kleine wortel
  • 1 rode paprika
  • 100 gr taugé
  • 5 cm gember
  • 1 rode peper
  • 2 el sojasaus
  • 10 gr koriander
  • olie om in te bakken

Dit is mijn favoriete wok maaltijd, een snel recept met lekker veel verschillende groenten. Dit recept kun je vegetarisch maken, maar je kunt ook vlees of vis toevoegen.

Mijn favoriete wok recept

Dit is mijn lievelingsrecept als het op wokken aankomt. Ik maak dit graag, omdat het snel op tafel staat. Perfect wanneer ik niet veel tijd heb voor het avondeten. Daarnaast zitten er zóveel groenten in, heerlijk vind ik dat. Geen gekke wok sausjes, maar sojasaus, gember en rode peper zorgen voor de lekkere smaak!

Vegetarisch, vlees of vis

In dit recept gebruik ik vegetarische wok stukjes, die zijn echt heel lekker. Tofu of tempeh is ook een lekkere toevoeging als je dit recept vegetarisch wilt eten. Wanneer je graag vlees eet kun je kiezen voor kip of runderreepjes. Eet je liever vis? Kies dan voor garnalen of stukjes zalm. Zoals je leest zijn er eindeloos mogelijkheden!

Bereiding

Stap 1

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de harde delen van de paksoi en snijd deze in kleine stukjes. Houd apart en snijd vervolgens de groene bladeren ook in reepjes. Snijd de paprika en wortel in blokjes.

Stap 2

Snijd de gember in fijne stukjes en de rode peper in ringen.

Stap 3

Kook de noedels volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 4

Verhit een beetje olie in een wokpan en wok hierin de broccoli en wortel. Voeg na 2 minuten wokken een klein scheutje water toe, zodat de groenten goed garen. Haal na 5 minuten de broccoli en wortel uit de pan en bewaar in een kom.

Stap 5

Verhit wederom een beetje olie in de pan en fruit de gember en rode peper aan. Voeg na 2 minuten de harde delen van de paksoi en blokjes paprika toe en roerbak 5 minuten mee.

Stap 6

Verhit in een ander pannetje een beetje olie en bak de wok stukjes goudbruin en gaar. Voeg nu alle gebakken groenten bij elkaar en voeg hierbij ook taugé en de gesneden bladeren van de paksoi. Roerbak 2 minuten en voeg hierbij sojasaus.

Stap 7

Hak de koriander grof.

Stap 8

Serveer de noedels met groenten, wok stukjes en garneer met koriander.

wortel hoofdgerechten broccoli vegetarisch aziatisch diner vegan taugé noedels wok top favorieten tofu & tempeh
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen