Aziatisch/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vlees, kip en gevogelte

Recept: Sla wraps met gemarineerde Hoisin kip

Deze sla bootjes zijn gevuld met een heerlijk gemarineerde kip mengsel. De kip wordt op smaak gebracht met Aziatische specerijen en verder gevuld met bleekselderij.

Gezonde sla bootjes met gemarineerde kip

Ooooh, dit is lekker! Echt, ik kan niet naar deze foto kijken zonder te verlangen naar dit gerecht. Hier hebben we echt van gesmuld. Op de foto zie je lettuce cups (dit klinkt echt lekkerder in het Engels, ik bedoel sla kuipjes?) met rijst en zonder. De rijst heb ik toegevoegd, zodat het gerecht iets meer vult. Mijn vriend zou namelijk niet genoeg hebben aan Little Gem sla met kip. Wil je een licht en zomers gerecht, laat de rijst dan weg. Daarnaast gebruik ik Little Gem, maar ijsbergsla is ook geschikt. Het is belangrijk om een knapperige sla te gebruiken voor de frisheid.

Het gerecht bereiden

Kun je geen shiracha saus vinden? Gebruik dan een andere hete chilisaus. Let wel op met de hoeveelheid. Houd je van pittig hou dan de hoeveelheid shiracha saus aan in het recept, gebruik anders iets minder. Je kunt altijd meer toevoegen! Ook kun je shiitake paddenstoelen of kastanje champignons gebruiken in plaats van bleekselderij.

Ingrediënten Lettuce Cups
Recept: Sla wraps met gemarineerde Hoisin kip

Hoeveelheid: 2-3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

150 gr little gem of ijsberg sla
400-500 gram kip gehakt of fijngesneden kipfilet
5 stengels bleekselderij
3-4 lente-uien

Marinade:
3,5 tl sesamolie
1 el sesamolie
1 el plantaardige olie
3,5 tl sojasaus
170 ml hoisin saus
3,5 tl rijstazijn
2 tl gehakte gember
2-3 teentjes knoflook
1 tl maizena
2 tl shiracha saus
½ rode peper
150 gr rijst

Hoe maak je het?

  1. Kook de rijst volgens de verpakking en laat deze een beetje afkoelen. Dit doen we zodat het gerecht meer frisheid heeft en de little gem knapperig blijft.
  2. Bak het kip gehakt in een klein scheutje sesamolie.
  3. Was de sla in de tussen tijd en snij de lente-ui en rode ui in kleine ringetjes.
  4. Als het gehakt gaar is, haal je het uit de pan en houd je het in een schaaltje apart.
  5. Fruit nu de bleekselderij aan in een scheutje olie. Na ongeveer 5 minuten voeg je de knoflook toe.
  6. In de tussentijd maak je de saus. Neem een kommetje en voeg de volgende ingrediënten toe: sesamolie, sojasaus, hoisin, gember, rijstazijn en shiracha. Meng dit goed door elkaar.
  7. Na ongeveer 3 minuten voeg je de kip weer bij de bleekselderij en knoflook.
  8. Nu mag je de saus aan de kip toevoegen. Laat dit even een pruttelen. Is de saus te nat, kun je een theelepel maisbloem toevoegen. Het is de bedoeling dat de saus aan de kip hecht.
  9. Nu mag je gaan serveren! Neem een knapperig blaadje little gem, voeg een beetje afgekoelde rijst toe, een eetlepel van je kip mengsel en maak af met wat lente uit en rode peper.
  10. De rode peper laat zien dat het een pittig gerechtje is, dit is ter garnering.
  11. Hmmm, ik hoop dat je er van gaat smullen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply