Diner/ Hoofdgerechten/ Vis

Recept: Quiche met zalm, spinazie en feta

Recept quiche zalm spinazie en feta kaas www.jaimyskitchen.nl

Een quiche is een lekker makkelijk recept om te maken, omdat de oven het voornaamste werk doet. Dit recept voor quiche met zalm, spinazie en feta is een echte aanrader!

En makkelijke quiche met zalm

Zalm in een quiche vind ik sowieso ontzettend lekker. En dat zalm een goede combi met spinazie is, dat is wel bekend. Toch wilde ik een extra smaakmaker toevoegen aan dit recept en dat is feta kaas geworden. Kijk dan wel dat je échte feta kaas gebruikt en niet de witte kaas variant. Althans, mijn voorkeur gaat uit naar feta, omdat dit meer smaak heeft.

Hoe maak je de perfecte quiche?

Een belangrijke vraag, want het is vaak lastig om de bodem van de quiche gaar te krijgen. Hier heb ik maar liefst drie tips voor. Dit zijn ze:

  • Gebruik de boven- en onderwarmte functie van de oven. Zo weet je zeker dat de onderkant van de quiche vorm voldoende verwarmd wordt en je dus een gare bodem krijgt.
  • Een ander probleem is vaak dat de vulling teveel vocht vrij laat. Daarom wordt de vorm ook zacht. Zorg dus dat je de groenten alvast blancheert of kort roerbakte en het overtollige vocht goed verwijderd.
  • De laatste tip is om een beetje paneermeel over de bodem te strooien, of een paar beschuiten fijn te knijpen. Dit zorgt ervoor dat het vocht opgenomen wordt, want er zal altijd iets van vocht zijn door de vulling.

Recept quiche zalm spinazie en feta kaas www.jaimyskitchen.nl
Recept: Quiche met zalm, spinazie en feta

Hoeveelheid: 3-4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

1 rol bladerdeeg
1 moot zalm (ongeveer 160 gram)
250 gr spinazie
100 gr feta
5 eieren
1-2 el paneermeel of 1-2 beschuiten
200 ml room (ik gebruik haver room)
1 volle tl gedroogde tijm
1 tl knoflookpoeder
peper en zout
boter om in te vetten

Benodigdheden: 
quiche vorm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Blancheer de spinazie of roerbak in een beetje boter. Voeg de spinazie dan in een vergiet en druk al het vocht eruit.
  3. Breek de eieren in een kom en voeg hierbij de room, knoflookpoeder en tijm. Breng op smaak met peper en zout en klop alles goed met een garde.
  4. Snijd de zalm in blokjes.
  5. Vet de quiche vorm in met boter en rol de bladerdeeg over de schaal uit. Prik gaatjes in de bodem met een vorm en verdeel een beetje paneermeel hier overheen.
  6. Verdeel het ei & room mengsel over de quiche vorm met bladerdeeg. Verdeel de blokjes zalm hierin, de spinazie en brokkel de feta kaas er overheen.
  7. Bak de quiche af in ongeveer 35-40 minuten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.