Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ovenschotel met prei, kabeljauw en aardappel rösti

Ovenschotel met prei, kabeljauw en aardappel rösti

Bereidingstijd: 45 min.

Oventijd 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappel
  • 200 gr kabeljauw
  • 400 gr prei
  • 200 ml kookroom
  • 1 ei
  • 1 tl tijm
  • 0.5 tl kerriepoeder
  • peper en zout

Keukenhulpjes

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Rasp

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze ovenschotel met prei, kabeljauw en zelfgemaakte aardappel rösti is op smaak gebracht met kerrie. Een ovenschotel voor het hele gezin, die ook makkelijk een avond van te voren gemaakt kan worden.

Wat is aardappel rösti?

Aardappel rösti is eigenlijk simpelweg geraspte aardappel! Doordat de aardappel geraspt is, krijgt de aardappel lekker krokante stukjes. Rösti is een Zwitserse aardappelkoek, die in dit recept dient als het dakje van een ovenschotel. Het is erg belangrijk om de aardappelen na het raspten niet af te spoelen, omdat het zetmeel de rösti bij elkaar houdt. Op deze manier maak je namelijk aardappel rösti! 

Ovenschotel met prei, vis en aardappel rösti

Een heerlijke combinatie van ingrediënten voor een gezonde maaltijd, geschikt voor het hele gezin! De ovenschotel is op smaak gemaakt met kerrie en tijm en is daardoor lekker kruidig. Ovenschotels worden vaak met aardappel gemaakt, maar door de aardappel te raspen geeft dit net even een twist. Ook erg lekker om nog een beetje geraspte kaas toe te voegen bovenop de aardappel rösti. 

Tip: Deze ovenschotel is niet geschikt om vooraf te maken. De geraspte aardappelen kunnen verkleuren en smaken niet meer lekker Direct bereiden na het raspen van de aardappelen!

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 185 graden. Was en snijd de prei in ringen. Hak de knoflook. Rasp de aardappel. Snijd de kabeljauw in blokjes.

Stap 2

Fruit de prei met knoflook aan in een beetje boter op middelhoog tot laag vuur, zodat de prei gaar wordt, maar niet bruin. Meng in de tussentijd een ei door de geraspte aardappel en breng op smaak met peper en zout.

 

Stap 3

Voeg na 5 minuten kerrie, tijm, room, peper en zout toe bij de prei en laat nog eens 2 minuten doorsudderen. 

 

Stap 4

Neem een ovenschaal en voeg onderin het romige prei mengsel, leg hierover de stukjes kabeljauw en verdeel de geraspte aardappel er over. Bak af in ongeveer 30 minuten in de oven.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten aardappel kabeljauw winter diner oven prei rösti herfst kerrie hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴