Salade met tonijn en haloumi

Bereidingstijd: 20 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 1 blikje met tonijn stukken (princess)
  • 200 gr broccoli
  • 100 gr sla
  • 150 gr haloumi
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 12 zwarte olijven
  • 1 el citroensap
  • optioneel: peper en zout

Kennen jullie haloumi al? Dat is een harde grillkaas uit Cyprus. De haloumi is een perfecte combinatie met tonijn als je het aan mij vraagt. In dit recept gebruik ik tonijnstukken met zonnebloemolie, wat meteen de dressing van de salade is. Heerlijk zomer recept! Ik heb de laatste tijd trouwens een kleine obsessie met broccoli, vind ik echt onwijs lekker. Dan met name wanneer de broccoli nog goed beetgaar is, heerlijk! Oh en ken je bimi al? Ook onwijs lekker. Een van deze twee gebruik ik dan ook erg graag als ingrediënt van een heerlijke maaltijd salade.

Haloumi uit Cyprus

Ongeveer 3 jaar geleden maakte ik kennis met haloumi, toen ik samen met Erik op vakantie naar Cyprus ging. Deze vakantie hadden we helemaal niet gepland, want we zouden eigenlijk naar Israël gaan. Helaas ging dat niet door wegens omstandigheden, het was niet veilig genoeg daar. We boekten om en gingen naar Istanbul en Cyprus. Dit laatste land had niet onze keuze, maar heeft mij qua eten enorm verrast. En die haloumi, dat was zeker het lekkerst wat ik daar gegeten heb!

Tonijn in de salade

Genoeg over de broccoli en haloumi in dit recept, wat dacht je van de tonijn? Deze tonijn is van princess en komt handig in een blikje met zonnebloemolie. Erg handig, want zo heb je meteen een dressing. Wat ook fijn is, is dat de tonijn in stukken al is, ready-to-go dus! Genoeg gekletst, hier het recept!

Bereiding

Stap 1

Stoom de broccoli beetgaar of kook deze ongeveer 5 minuten.

Stap 2

Snijd de sla fijn, halveer de cherrytomaat en zwarte olijven en snijd de rode ui in ringen.

Stap 3

Snijd plakken van de haloumi en grill deze ongeveer 2 minuten aan beide kanten of tot er mooie grill streepjes te zien zijn.

Stap 4

Serveer de sla met gestoomde broccoli, tonijn stukken, gegrilde haloumi, rode ui, olijven en cherrytomaat. Breng op smaak met citroensap en peper en zout.

salades halloumi tomaat hoofdgerechten vis & zeevruchten tonijn diner koolhydraatarm
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media