Hapjes & Dips/ Vis/ Voorgerechten

Recept: Pan con tomate met sardines

Recept Pan con tomate met sardine www.jaimyskitchen.nl

Ken jij pan con tomate al? De spaanse go-to snack? Nou, die maakte ik met sardines er bovenop. Heerlijk hapje voor een zonnige dag óf wanneer je juist de zon in huis wilt halen.

Hoe maak je pan con tomate?

Begin met het roosteren van de plakjes stokbrood in een oven op 200 graden, zodat deze lekker krokant zijn. Rasp in de tussentijd de tomaat en vang het op in een kommetje. Haal de plakjes dan uit de oven en laat afkoelen. Neem een teentje knoflook en wrijf deze over de boven- en onderkant van het stokbrood. Verdeel nu het tomatenmengsel over het brood. Breng op smaak met zout en olijfolie. De pan con tomate is op deze manier al erg lekker, zonder andere toevoegingen.

Sardines uit blik

Deze sardines in blik zijn erg handig om altijd in de kast te hebben, want hoe fijn is het als je deze lekkere hapjes snel op tafel kunt zetten? De sardines in olijfolie zijn heerlijk smaakvol en maken de pan con tomate nóg lekkerder. Wel belangrijk om de sardines goed schoon te maken, want de graten zijn niet zo lekker. Koriander kan natuurlijk vervangen worden door platte peterselie indien je geen koriander fan bent. Ben je dat wel? Dan voeg het zeker toe, want het is erg lekker in deze combinatie.

Recept Pan con tomate met sardines www.jaimyskitchen.nl
Recept: Pan con tomate met sardines

Hoeveelheid: 10 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

10 plakjes stokbrood
1 grote tomaat of 2 kleine tomaten
1 teen knoflook
1 blikje sardines (85 gr uitgelekt)
1 el gehakte koriander
½ citroen
peper en zout
olijfolie

Bereiding:

  1. Bereid de pan con tomate zoals bovenin beschreven.
  2. Maak de sardines schoon door de graatjes te verwijderen en scheur de sardines in totaal in 10 stukken, zodat je deze kunt verdelen over de pan con tomate.
  3. Hak de koriander grof en strooi dit over de sardines. Druppel een beetje citroensap en olijfolie er overheen en serveer de pan con tomate!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply