Deel dit recept

Social media

Garnalen hapjes met avocado en komkommer

Bereidingstijd: 15 min.

Personen: 12


Ingrediënten

  • 12 garnalen
  • ½ komkommer
  • 1 avocado
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl gerookt paprika poeder
  • 1 el olijfolie

Benodigdheden:

  • 12 prikkers

Deze feestelijke hapjes met garnaal zijn heerlijk voor op een borrelplank. Onderop een fris plakje komkommer, vervolgens gladde avocado crème en daar bovenop een gekruide garnaal.

Lekkere en snelle hapjes

Deze hapjes maakte ik toen ik vrienden op bezoek kreeg voor een lekkere brunch. Nu we een kleintje hebben is een diner een beetje lastiger, mits later op de avond. Wij zijn nu dus helemaal fan van samen brunchen of lunchen. Zo gezellig om een hele tafel vol hapjes, broodjes en eventueel een soepje op tafel te zetten. Ik ben gek op kleine hapjes, dus die kwamen op tafel! De garnalen hapjes zijn heerlijk, omdat de combinatie met komkommer lekker fris is en de avocado crème lekker romig is. Benieuwd welke hapjes ik nog meer op de brunch tafel zette? Onderstaand heb ik de andere hapjes gelinkt, zodat jij ook een hele tafel vol lekkere hapjes kunt maken. 

Bereiding

Stap 1

Meng 1 eetlepel olijfolie met gerookt paprika poeder en meng vervolgens met de garnalen om te marineren.

Stap 2

Haal het vruchtvlees uit de avocado en voeg bij voorkeur in een kleine keukenmachine. Heb je deze niet, dan kun je de avocado ook prakken, maar dat krijg een minder gladde avocado crème. Voeg vervolgens 1 eetlepel olijfolie en het citroensap eraan toe en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Snijd plakjes van de komkommer.

Stap 4

Bak de garnalen gaar in ongeveer 4-5 minuten. Het is niet nodig om extra olie toe te voegen in de pan.

Stap 5

Neem een plakje komkommer, voeg een beetje avocado crème erop en een garnaal. Zet vast met een prikker en herhaal met alle hapjes.

avocado komkommer vis & zeevruchten garnalen hapjes & snacks oud & nieuw
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen