Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Thaise viskoekjes

Thaise viskoekjes

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 400 gr kabeljauw
  • 4 lente uien
  • 1 el eetlepel groene curry pasta
  • 3 el bloem
  • peper en zout
  • 1 scheutje vissaus
  • 1 tenen knoflook
  • 1 ei
  • een paar takjes basilicum

Voor erbij

  • 1 paksoi
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl sojasaus

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze heerlijke viskoekjes zijn gemaakt van kabeljauw en Thaise groene currypasta. Een heerlijk gerecht geserveerd met gewokte paksoi.

Zelf Thaise viskoekjes maken

Deze kleine koekjes van kabeljauw zijn erg lekker en staan garant voor een gezonde en lichte maaltijd. Je kunt de koekjes als voorgerecht serveren of samen met wat gewokte paksoi en wat witte rijst je hebt een volledige maaltijd! De maaltijd is heerlijk op smaak gebracht met Thaise groene currypasta voor wat lekkere pit! Wissel gerust eens af met een andere currypasta, zoals gele of rode. 

Jouw favoriete recepten

Bevalt het recept? Maak dan een account aan en geef hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Zo kun je altijd met gemak de recepten terug vinden in jouw eigen account.

Bereiding

Stap 1

Dit is echt zo enorm simpel om te maken. Voeg alle ingrediënten voor de viskoekjes bij elkaar en gebruik de keukenmachine of hier een geheel van te maken. Let op dat het mengsel niet te nat wordt, door niet teveel ei toe te voegen.  Is het toch te nat? Voeg dan wat meer bloem toe.

Stap 2

Maak nu balletjes van het mengsel en druk deze plat. Zorg dat de 'koekjes' een mooie vorm krijgen.

Stap 3

Leg de koekjes nu minimaal 30 minuten in de koelkast, zodat ze tijdens het bakken goed in vorm blijven.

Stap 4

Ondertussen kun je de witlof en paksoi prepareren. Ik snijd deze in een beetje hapklare stukken.

Stap 5

Na 30 minuten kun je de viskoekjes bakken. Zorg voor een flinke laag olie, ongeveer 1cm, of tot de koekjes tot de helft van de dikte in de olie liggen. Bak ze nu goudbruin.

Stap 6

In de tussentijd wok je de witlof en paksoi in een beetje sesamolie en sojasaus.

Stap 7

Smakelijk eten!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten lente-ui voorgerechten witlof kabeljauw curry aziatisch thais groenecurry paksoi

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴