Thaise viskoekjes



Thaise viskoekjes
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 400 gr kabeljauw
- 4 lente uien
- 1 el eetlepel groene curry pasta
- 3 el bloem
- peper en zout
- 1 scheutje vissaus
- 1 tenen knoflook
- 1 ei
- een paar takjes basilicum
Voor erbij
- 1 paksoi
- 2 stronkjes witlof
- 1 tl sesamolie
- 1 tl sojasaus
Mijn lieve vriendinnetje Mathilde heeft mij op het idee van deze Thaise viskoekjes gebracht. Het basis recept is van haar, maar ik heb toch wat ingrediënten toegevoegd. En oeh, wat is dit lekker! Je kunt de koekjes als voorgerecht serveren of samen met wat paksoi en je hebt een volledige maaltijd!
Zelf Thaise viskoekjes maken
Deze kleine koekjes van kabeljauw zijn erg lekker en staan garant voor een gezonde en lichte maaltijd. De maaltijd is heerlijk op smaak gebracht met Thaise specerijen en als je wilt kun je er een heerlijke pittige saus bij serveren.


Bereiding
Stap 1
Dit is echt zo enorm simpel om te maken. Voeg alle ingrediënten voor de viskoekjes bij elkaar en gebruik de keukenmachine of hier een geheel van te maken. Let op dat het mengsel niet te nat wordt, door niet teveel ei toe te voegen. Is het toch te nat? Voeg dan wat meer bloem toe.
Stap 2
Maak nu balletjes van het mengsel en druk deze plat. Zorg dat de 'koekjes' een mooie vorm krijgen.
Stap 3
Leg de koekjes nu minimaal 30 minuten in de koelkast, zodat ze tijdens het bakken goed in vorm blijven.
Stap 4
Ondertussen kun je de witlof en paksoi prepareren. Ik snijd deze in een beetje hapklare stukken.
Stap 5
Na 30 minuten kun je de viskoekjes bakken. Zorg voor een flinke laag olie, ongeveer 1cm, of tot de koekjes tot de helft van de dikte in de olie liggen. Bak ze nu goudbruin.
Stap 6
In de tussentijd wok je de witlof en paksoi in een beetje sesamolie en sojasaus.
Stap 7
Smakelijk eten!
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link