Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Penne met tonijn, sperziebonen en feta

Penne met tonijn, sperziebonen en feta

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr penne (volkoren)
  • 1 blikje tonijn in olijfolie
  • 1 rode ui
  • 200 gr sperziebonen
  • 150 gr cherrytomaten
  • 4 el olijfolie
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1 el citroensap
  • 2 el kappertjes
  • 3 gr verse peterselie
  • 3 gr bieslook
  • 100 gr feta kaas
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze heerlijke penne met tonijn, sperziebonen en feta kan als een lauwwarme salade gegeten worden, of volledig gekoeld. Het is een voedzame en gezonde maaltijd salade.

Penne salade met tonijn

De meesten kennen de bekende Franse salade niçoise wel. Dit is een heerlijke salade met verse tonijn, boontjes en aardappeltjes. Deze salade doet me er aan denken, maar dan met penne pasta in plaats van aardappelen en de toevoeding van feta kaas in plaats van een gekookt ei. De pasta salade is heerlijk wanneer deze lauwwarm gegeten wordt, maar is ook erg lekker koud. De salade kan dus prima een dag van tevoren gemaakt worden en in de koelkast bewaard.

Pasta salade met tonijn

Voor deze salade kun je het beste kiezen voor tonijn in olijfolie, omdat dit direct een basis voor de dressing is. Kies de lekkerste tonijn uit om toe te voegen en breek in kleinere stukjes. Wist je dat er tegenwoordig ook plantaardige tonijn bestaat, perfect voor degenen die geen vis eten. Bevalt het recept? Maak dan een account aan en geef hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten.

Bereiding

Stap 1

Kook de volkoren penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en zet opzij.

Stap 2

Snipper de rode ui heel fijn. Was de sperziebonen en snijd de uiteinden er vanaf. Halveer de cherrytomaten en hak bieslook en peterselie fijn. 

Stap 3

Kook de sperziebonen beetgaar in ongeveer 5 minuten en giet af. Koel met koud water en zet apart.

Stap 4

Neem een kom en meng de olijfolie, witte wijn azijn, citroensap, zout en peper om de dressing te maken. Laat de tonijn uitlekken en voeg deze toe aan de kom. Breek de tonijn in stukken met een vork. Voeg de fijngehakte rode ui, geblancheerde sperziebonen, gehalveerde cherrytomaten, kappertjes, fijngehakte peterselie en bieslook toe aan de kom met tonijn. Meng voorzichtig.

Stap 5

Voeg de gekookte penne toe aan de kom en meng opnieuw voorzichtig om alle ingrediënten te combineren. Snijd de feta in blokjes en voeg toe. 

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades cherrytomaten tomaat hoofdgerechten vis & zeevruchten tonijn pasta diner sperziebonen

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴