BBQ/ Bijgerechten/ Diner/ Hoofdgerechten/ Lunch/ Makkelijke Maaltijd/ Vega & Vegan

Recept: Italiaanse pasta salade

Recept Italiaanse pasta salade www.jaimyskitchen.nl

Pasta salade met een Italiaans tintje door onder andere de pesto, olijven en de hoeveelheid tomaatjes. Heerlijk voor de warmere dagen en makkelijk vooraf te maken doordat deze koud gegeten wordt.

Pasta lunch salade

Deze pasta salade wordt koud gegeten en is heerlijk als lunch of bijgerecht. Het kan natuurlijk ook als hoofdgerecht hoor, maar mijn favoriet is om deze salade mee te nemen als lunch. Dit kan naar mijn werk of een picknick aan het water wanneer het lekker weer buiten is. De pasta salade is goed vooraf te maken en wordt koud gegeten.

Waarom kikkererwten pasta?

Voor de pasta koos ik kikkererwten pasta, omdat ik deze lekker vindt en hier wat meet eiwitten in zitten. Dit is een aanrader wanneer je vegetarisch of zelfs veganistisch eet. Een makkelijke manier om wat meer eiwitten te eten en een vol gevoel te krijgen. De pasta wordt gemaakt van kikkererwten meel, maar wordt in een pasta vorm gegoten, zodat je denkt dat je pasta eet. Ook voor degenen die een gluten intolerantie hebben een goede optie! Maar hey, je kunt elke pasta soort kiezen die jij lekker vindt, dus go for it!

Koude pasta salade Italiaans www.jaimyskitchen.nl
Recept: Italiaanse pasta salade

Hoeveelheid: 3 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

200 gr pasta naar keuze
75 gr olijven (ik gebruik taggia olijven)
5 zongedroogde tomaten
100 gr artisjok
50 gr rucola
1 rode ui
100 gr cherrytomaatjes
½ komkommer
2 el pesto
1tl kappertjes
½ citroen
peper en zout

Bereiding:

  1. Bereid de pasta volgens de aanwijzigingen van de verpakking. Spoel vervolgens af met koud water, zodat de pasta koud is.
  2. Snipper de rode ui in kleine stukjes, halveer de cherrytomaatjes en olijven. Snijd ook de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in plakjes. Snijd ook de artisjokken in kleinere stukjes.
  3. Meng vervolgens de pesto met het citroensap en breng vervolgens op smaak met peper en zout. Verdeel dit over de pasta en verdeel dit goed. Meng nu ook de kappertjes, olijven, artisjokken en rode ui er doorheen. Voeg als laatste ook de cherry tomaatjes, komkommer er rucola voorzichtig er doorheen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply