Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zelfgemaakte kerriesaus

Zelfgemaakte kerriesaus

Bereidingstijd: 10 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 1 sjalot of witte ui
  • 25 gr bloem
  • 25 gr boter
  • 300 ml melk
  • 1 el kerrie poeder
  • een snuf zout
  • peper naar smaak

Keukenhulpjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kerriesaus is heerlijk als saus bij groenten, vlees of vis. Een basis recept waar je volop mee kunt experimenteren.

Hoe maak je zelf kerriesaus?

In dit recept neem ik je stap voor stap mee in het maken van een heerlijke kerriesaus. Het maken is absoluut niet moeilijk en is binnen 10 minuten gepiept. En waarschijnlijk heb je alle benodigde producten standaard in huis. Om deze saus te maken heb je namelijk alleen maar boter, bloem en melk nodig. Daarnaast is het kerriepoeder natuurlijk onmisbaar voor kerriesaus. Voeg ook peper en zout toe om op smaak te brengen. Een uitje of sjalotje is erg lekker, maar optioneel in het recept. Kleine inspanning en zo zie je maar dat sauzen uit pakjes of zakjes overbodig zijn als je deze makkelijk samen kunt maken.

Wil je meer leren over het maken van kerriesaus of hoe je die saus vervolgens in gerechten verwerkt? Neem dan ook eens een kijkje bij de blog: ‘Hoe maak je kerriesaus?’. 

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje of sjalotje fijn. 

Stap 2

Neem een kleine steelpan en smelt de boter in het pannetje. Voeg de gesnipperde sjalot of ui toe als de boter gesmolten is en fruit aan op laag vuur ongeveer 3 minuten. De laatste minuut mag ook het kerriepoeder erbij. 

Stap 3

Voeg dan de bloem toe en meng goed met een garde. Bak de bloem ongeveer 3 minuten tot deze een beetje witter begint te kleuren.

Stap 4

Voeg vervolgens beetje de melk toe terwijl je blijft roeren met de garde tot je een gladde saus hebt. Breng op smaak met peper en zout. Dan is de saus klaar!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

bijgerechten vegetarisch diner kerrie hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴