Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegan kikkererwten salade als broodbeleg

Vegan kikkererwten salade als broodbeleg

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 300 gr kikkererwten
  • 2 el tl mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl kappertjes
  • 1 rode ui
  • ½ rode paprika
  • 1 tl witte wijnazijn
  • peper en zout
  • sla
  • stokbrood

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kikkererwten salade is een plantaardig alternatief voor broodbeleg. Gemaakt van kikkererwten, paprika en een romige dressing. Heerlijk op een knapperig stokbroodje, een cracker of een rijstwafel. 

Veganistisch en of vegetarisch broodbeleg

Broodbeleg kennen we natuurlijk allemaal zoals een plakje kaas, vlees of tegenwoordig het populaire hummus. Steeds vaker wordt er ook voor een plantaardige variant gekozen. Best lastig toch? Denk aan pindakaas, de bekende hummus, zelfgemaakte pesto of jam. Maar zelf vind ik het ook lekker om net iets meer moeite te doen. Daarnaast is het in een plantaardig dieet ook belangrijk om voldoende eiwitten te eten. Nu is dat echt niet zo lastig als het lijkt hoor, maar sowieso zijn kikkererwten een heel goed idee. Deze zijn namelijk rijk aan eiwitten en ontzettend lekker!

Een portie kikkererwten salade

Met dit recept maak je een flink kommetje salade, voor een paar dagen broodbeleg of een paar flinke stokbroodjes. Prak de kikkererwten net zoveel als je zelf lekker vindt. De salade wordt pittiger naarmate er meer mosterd aan toegevoegd wordt. Proef vooral tussendoor, om te bepalen wat jij lekker vindt. Mocht je een volledig plantaardig recept willen maken, let dan op want in de meeste mayonaise's zit ei. Maar, er zijn ook plantaardige varianten zoals Remia Mayolijn.

Bereiding

Stap 1

Spoel de kikkererwten en laat uitlekken.

Stap 2

Snipper het rode uitje en snijd de rode paprika in kleine stukjes.

Stap 3

Meng mayonaise en mosterd en breng op smaak met peper en zout. Roer ook witte wijnazijn er doorheen.

Stap 4

Meng vervolgens de rode paprika, ui, dressing met de kappertjes. Prak de kikkererwten grof en meng met de rest.

Stap 5

Snijd het stokbrood, leg een plakje sla er op en vervolgens de kikkererwten salade.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades lunch kikkererwten tonijn vegetarisch hapjes & snacks vegan brood beleg plantaardig

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴