Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pita sabich met gegrilde aubergine en hummus

Pita sabich met gegrilde aubergine en hummus

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 4 pitabroodjes
  • 2 gekookte eieren
  • ½ komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 0.5 citroen
  • 5 gr peterselie
  • 4 el hummus
  • 200 gr rode kool
  • 100 ml azijn
  • 100 ml water
  • 1 tl suiker
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Sabich is een typisch Israëlisch vegetarisch streetfood. Een pitabroodje gevuld met gebakken aubergine, gekookt ei, hummus en allerlei groenten.

Israëlisch vegetarisch streetfood

Dat hummus een Israëlische topper is, dat wisten we natuurlijk allemaal wel. Maar wist je ook dat hummus in combinatie met gebakken aubergine en ei in een pitabroodje een echte klassier is in de straten van Tel Aviv en de rest van Israël? Het broodje is trouwens van origine een ontbijt pita! Nu is dit voor ons meer een avondmaaltijd, dus zo zou ik dan het recept inzetten.

Lekker recept voor kids

Dit recept valt onwijs goed in de smaak bij kinderen. Laat je kids zelf de broodjes samenstellen en kiezen wat ze precies in het broodje willen. Laat ze alles proberen en maak er een feestje van!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Snijd de rode kool en voeg samen met azijn, water, suiker, peper en zout. Laat minimaal 15 minuten staan. Maak bij voorkeur deze zoet-zure rode kool een dag van tevoren.

Stap 3

Snijd de aubergine in plakken. Voeg een laagje olie in een pan en bak de aubergines gaar.

Stap 4

Snijd in de tussentijd de komkommer en tomaat in blokjes. Snipper de rode ui, hak de peterselie en meng alles samen. Voeg sap van een halve citroen toe en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Bak de pitabroodjes in ongeveer 4 minuten af in de oven. Snijd de eieren in plakjes met een eisnijder. Laat de pitabroodjes afkoelen en snijd de topjes eraf.

Stap 6

Maak de pita broodjes door een eetlepel hummus toe te voegen, een paar plakjes aubergine, ei een beetje van de tomaten en komkommer salade en maak af met zoet-zure rode kool.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten aubergine hummus ei vegetarisch diner rode kool pitabroodje midden-oosten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴