Aziatisch/ Curry/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Indiase palak paneer

Indiase Palak paneer www.jaimyskitchen.nl

Palak Paneer is een Indiaas curry recept gemaakt van spinazie en paneer. En wat paneer dan is? Dat is een zachte kaas van koemelk. Vergelijkbaar met tofu maar dan zachter en romiger van smaak.

Paneer

Dat vind ik dus onwijs lekker! Ik at het met grote regelmaat toen ik in India woonde, maar in Nederland is het wat lastig te verkrijgen. Ik kocht het wel eens bij de toko, maar dat is best duur. Ook maakte ik het wel eens zelf, maar ik vind dat het dan toch niet zo zacht van smaak wordt. Maar nu, nu heeft Arlo paneer in de schappen! Dat vraagt voor een nieuw recept toch?

Palak paneer curry

Palak betekent spinazie en dus is dit een recept voor een spinazie curry. Ondanks dat ik onwijs vaak curries maak en groot favoriet ben, had ik deze nog nooit gemaakt. Hoe stom is dat! Want dit is onwijs lekker. Het wordt gemaakt van verse spinazie en is daarom ook nog eens heerlijk gezond.

Indiase Palak paneer www.jaimyskitchen.nl
Recept: Indiase palak paneer

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
225 gr paneer
250 gr spinazie
2-3 tomaten
1 ui
2 tenen knoflook
1 tl komijnzaad
1 tl korianderpoeder
1 tl garam masala
1 gedroogde chili (verse kan ook)
1 tl mosterdzaad
olie om in te bakken

Voor erbij:
naambrood
mango chutney

Bereiding:

  1. Blancheer de spinazie tot deze helemaal zacht is, ongeveer 3 minuten en koel af met koud water zodat de groene kleur ook mooi groen blijft! Hak de spinazie nu helemaal fijn in een keukenmachine tot er een soort groen papje overblijft.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  3. Verhit de olie in de pan en wanneer deze goed heet is, voeg dan de mosterdzaadjes, komijn zaadjes en rode peper er aan toe. Laat ongeveer 2 minuten bakken en voeg dan de ui en knoflook toe. Voeg nu langzaam ook garam masala toe en laat even mee bakken. Verwijder de gedroogde rode chili. Voeg na een paar minuten de blokjes tomaat toe en laat dit 5-10 minuten pruttelen. Voeg indien nodig een beetje water toe.
  4. Snijd in de tussentijd de paneer in blokjes.
  5. Wanneer de tomaat helemaal zacht is en voeg dan de spinazie er aan toe. Voeg dan ook de paneer toe en verwarm het gerecht op laag vuur nog ongeveer 5 minuten.
  6. Serveer met naambrood en mango chutney.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Paneer Wrap | Jaimy's Kitchen
    2 februari 2019 at 17:59

    […] is een heerlijke Indiase kaas. Wil je de paneer zelf maken? Lees dan eerst mijn blog over hoe je paneer maakt? Paneer kun je ook in Indiase curry’s toevoegen, maar vandaag een iets simpeler gerechtje. […]

  • Leave a Reply

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

    There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

    Error: No posts found.

    Make sure this account has posts available on instagram.com.

    Click here to troubleshoot

    Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

    Please visit this page to troubleshoot.