Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Reizen naar India: mijn ervaring + tips

Misschien hebben jullie wel al eens gelezen op mijn blog dat ik 9 maanden in India gewoond heb. Daar wil ik jullie in deze blog iets meer over vertellen. Maar ook, ga jij naar India dan heb ik wat tips voor je. Uiteraard laat ik je ook mijn favo India foto's zien van een aantal jaartjes geleden!

Op naar India in 2010

In 2010 vertrok ik tijdens mijn studie voor bijna 3,5 maand naar India. Ik wilde sowieso mijn Engels verbeteren en aangezien ook in India de voertaal Engels is, zou dat daar moeten lukken. Uiteraard ging ik ook voor het avontuur, want India is natuurlijk een hele nieuwe cultuur. Dus, samen met vriendin en studiegenoot Esmee, ging ik naar India! Naar Bangalore om precies te zijn. De stad waar we zouden wonen! Maar eerst moest er een berg aan papier werk geregeld worden. Onwijs lastig en we moesten naar Den Haag voor het visum. Dat ging niet allemaal soepel want niet alle gegevens bleken compleet. Lastig, maar na een dagje was alles juist ingeleverd. Dan is het het wachten op het visum en konden we gaan! Esmee was mijn kamergenoot in die periode en samen hebben we een geweldige tijd gehad. Ik ontdekte zo veel nieuws: eten, straatbeelden, allemaal andere studenten en expats en ik maakte er veel Indiase vrienden. Het was werkelijk de beste tijd, dus ik wilde niet gaan. Dus, ik probeerde mijn visum te verlengen, maar helaas is dat onmogelijk vanuit India. Dus, na deze 3,5 maand moesten we weer terug naar huis. Maar, ik zou terug komen.

Tijdens deze reis maakte ik een aantal onwijs toffe reisjes die ik jullie graag laat zien:

India Goa www.jaimyskitchen.nl

Op naar Goa met studiegenoten. Strand, rondrijden op scooters en genieten van de omgeving.

India Kerela Allepey www.jaimyskitchen.nl

Naar Kerela: Kochi en op een Houseboat in Allepey.

Nog een keer naar India voor mijn afstudeer stage

Yes, na 5 maanden terug in Nederland te zijn, besloot ik weer terug te gaan naar India. Eigenlijk besloot ik dat al op het moment dat ik mijn visum niet kon verlengen. Deze keer ging ik zonder vriendin Esmee, maar ik had in de tussentijd zoveel leuke vrienden gemaakt, dat ik het onwijs naar mijn zin had. India voelde echt als een tweede thuis, met onwijs veel lieve mensen om mij heen. Het zit in de cultuur en in het karakter van de mensen dat ze onwijs gastvrij en vriendelijk zijn. Heerlijk is dat! Ik mis het nog steeds. Deze keer liep ik stage bij een onwijs leuk bedrijf! Aan het einde van de (ongeveer) 4,5 maand kwamen vriendinnetje Natascha en mijn moeder langs om samen nog 3 weken te reizen door India, vervolgens twee weken door Sri Lanka en daarna ging ik nog door met Natascha naar Thailand voor 4 weken. Ook maakte ik weer veel tripjes naar:

India Pondicherry en Mamalapuram www.jaimyskitchen.nl

Pondicherry en Mamalapuram met Carolina.

www.jaimyskitchen.nl

Nandhi Hills met collega's.

www.jaimyskitchen.nl

Hampi met collega's en studiegenoot Monique. Dit was een van mijn favo plekken in India!

www.jaimyskitchen.nl

Gokarna met Anna, helaas was het weer iets minder goed.

www.jaimyskitchen.nl

Ik ging naar Pune om Stephanie op te zoeken en vervolgens gingen we naar Mumbai om Sabrina en Kelly te zien.

India Agra Taj Mahal www.jaimyskitchen.nl

Agra met Natascha, mijn moeder en Monique. Wat een droom!

India Pushkar en Jaipur www.jaimyskitchen.nl

Jaipur en Pushkar met Natascha, mijn moeder en Monique. Jaipur was onwijs indrukwekkend!

Voor de derde keer naar India voor een bruiloft

Dat waren onwijs mooie reisjes hier boven toch? Ah, ik heb er zo van genoten. Een jaar later, in 2012 ging ik gewoon nog een keertje naar India. Vriendin Sabrina ging namelijk trouwen en dat kon ik natuurlijk niet missen. Dus, op naar Mumbai voor de verloving en het trouwfeest. Vriendin Natascha ging mee voor een paar dagen om daarna door te reizen voor vrijwilligerswerk. Ook bezocht ik mijn lieve vriendinnetje Nancy in Bangalore, de stad waar ik dus gewoond heb. Hier had ik wederom een geweldige tijd, zag onwijs veel van Mumbai. Maar deze keer was de voorbereiding een beetje anders. Daar waar ik eerst altijd mijn eigen visum papieren regelde, stuurde ik hun alles op naar een tussenbureau, een visumbureau. Uiteraard had ik in verband met werk helemaal geen tijd om naar Den Haag te gaan en was een beetje begeleiding voor de papieren wel fijn. Onwijs relax want ik had maar 10 dagen tussen de mijn reis naar Thailand en Cambodja en de India reis. Alles ging top op deze manier en de reis was te gek!

www.jaimyskitchen.nl

Naar Mumbai voor een bruiloft en terug naar Bangalore, de stad waar ook woonde! Indiaas eten is ook heerlijk!
 

En dan nog een keertje in 2013, het 4e jaar op rij!

Je zou zeggen dat ik na een tijd wonen in Bangalore, drie jaar op rij naar het land gaan ik er genoeg van zou hebben. Maar nee, in 2013 ging ik nogmaals voor een vakantie naar Bangalore, om mijn lieve vrienden op te zoeken. Dat was wederom onwijs gezellig. Ook maakten we een weekend tripje naar Pondicherry!

India Pondicherry en Bangalore www.jaimyskitchen.nl

Mijn India tips:

 • Bereid je mentaal goed voor! India heeft veel armoede, maar ook veel rijkere gedeeltes. Arm en rijk leven langs elkaar, hier moet je tegen kunnen.
 • Vervoer jezelf met rickshaws, dat is echt onwijs leuk en budget proof.
 • Sta open voor alles en laat je verassen door de prachtige cultuur en lieve mensen.
 • Ga niet in de avond alleen over straat en al helemaal niet als vrouw!
 • Kleed je gepast; dat betekent bedek je benen en schouders in het openbaar op straat.
 • Regel je visum via een visumbureau; dat bespaart je een heleboel moeite. Mijn tip hiervoor is dit visumbureau.
 • Plan je reis goed, het monssoen seizoen is niet echt leuk, want dan komt de regen met bakken uit de lucht.

Een visum voor India

 • Zowel zakenreizigers als toeristen hebben een visum nodig om naar India te mogen reizen.
 • Het visum kan volledig online, het e-visum!
 • Er zijn drie soorten visums: eTourist visa India’, ‘eMedical visa India’ en ‘eBusiness visa India.
 • Met het toeristen- en zakenvisum kun je 2 keer het land betreden in 60 dagen.
 • Met het medische visum kun je 3 keer het land betreden in 60 dagen.
 • Voor hulp bij het kiezen van het visum en het bemachtigen ervan verwijs ik je door naar informatie over het e-visum India.
 • Voor de kosten van het visum voor India kun je op de link klikken.

Ik hoop dat je mijn verhaal leuk was om te lezen en dat mijn tips bruikbaar voor je zijn. En ga jij naar India? Dan wens ik je onwijs veel plezier, geniet!