Portobello met geitenkaas van de grill of BBQ
Portobello met geitenkaas van de grill of BBQ
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 2 portobello's
- 100 gr geitenkaas bolletjes
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 6 cherrytomaatjes
- een paar blaadjes basilicum
- peper en zout
Benodigdheden:
- BBQ of grill (pan)
Tijdens mijn zoektocht naar allemaal lekkere vegetarische recepten op de grill, kon de gegrilde portobello natuurlijk niet missen. Want deze grote champignons zijn ontzettend geschikt om te grillen en te vullen. Deze vulling bestaat uit geitenkaas en cherrytomaat.
Zelf een vega BBQ houden
Dat is echt helemaal niet moeilijk en dit is natuurlijk best een trend op het moment. En ook ik vind BBQ-en echt lekker, maar vind het soms wel lastig dat er bijna altijd vlees op de BBQ gegrild wordt. Dat is echt helemaal niet nodig, alleen maar vlees, want er zijn zoveel lekkere vega opties! En daarom wil ik een beetje inspiratie bieden voor lekkere vega recepten.
Portobello's op de Patio Cooker
Mijn patio cooker van Ferleon is echt een mega favoriet bij ons in huis. Want eerlijk, vind ik een BBQ met kolen soms nog steeds moeilijk. Sinds mijn workshop van Weber weet ik wel hoe je goed kan BBQ-en, maar soms heb ik gewoon niet zoveel tijd. Dan is het aansteken van de BBQ toch een klusje. Ik zie de Patio Cooker dan ook als iets heel anders eigenlijk. Dit is lekker buiten koken! Aangezien ik enorm van koken houd, vind ik het te gek om dit buiten te kunnen doen. Zoals ik al zei kan een recept met gevulde portobello natuurlijk niet missen! Deze combinatie van geitenkaas, cherrytomaat, basilicum en een vleugje knoflook is erg lekker!
Bereiding
Stap 1
Pers het teentje knoflook uit in de olijfolie en meng goed.
Stap 2
Smeer de portobello's in met de olijfolie.
Stap 3
Verdeel de bolletjes geitenkaas in de portobello's en halveer de cherrytomaatjes om ze vervolgens ook in de portobello te verdelen. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Verhit de grillpan of BBQ en leg de portobello's met de onderkant op de grill. Grill deze nu ongeveer 15 minuten of tot de geitenkaas gesmolten is en de champignon gegaard. Voeg wanneer deze klaar zijn een paar blaadjes basilicum toe aan de portobello's.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link