Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Parel couscous met mango en feta

Parel couscous met mango en feta

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

 • 170 grel gr parel couscous
 • 200 gr sperziebonen
 • 150 gr cherrytomaat
 • 100 gr feta
 • 1 mango
 • 1 citroen
 • 40 gr amandelen
 • 5 gr peterselie
 • 1 bouillonblokje
 • Peper en zout
 • 1 el olijfolie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze gezonde maaltijd salade van parel couscous is heerlijk fris. De mango blokjes zorgen voor heerlijk zoete smaak wat heerlijk bij de feta past.

Mango in een parel couscous salade 

Fruit in een salade vind ik onwijs lekker, omdat het echt voor een goede zoete tegenhanger zorgt in de salade. Mango is daarvoor een heerlijke fruitsoort die een gerecht lekker tropisch maakt! Het zoute van de feta past daar weer erg goed bij. Verder is deze salade goed gevuld met groenten als sperziebonen en cherrytomaatjes. De amandelen kunnen niet missen voor een heerlijke knapperige touch aan dit recept.

Andere fruitsoorten in een salade

Wil je lekker afwisselen met fruit in een salade?  Dat kan, want er zijn meerdere fruitsoorten erg geschikt. Zo zijn blauwe bessen, frambozen of rode bessen ook echt een aantal van mijn favorieten. Ook granaatappel pitjes is lekkere knapperige toevoeging in een salade. Voeg jij ook wel eens fruit toe aan salades? Ik ben erg benieuwd wat jouw favorieten zijn!

De basis

In deze salade heb ik gekozen voor een basis van parel couscous, je kan natuurlijk ook gewone couscous nemen, de bereidingswijze van deze twee is net wat anders en de parel couscous is daardoor net iets groter, wat mijn persoonlijke voorkeur heeft. Je kan natuurlijk ook kiezen voor quinoa als basis. 

Bereiding

Stap 1

Was de sperziebonen en snijd de uiteinden van de boontjes af.

Stap 2

Zet een pan met water en het bouillonblokje op het vuur. Kook de parelcouscous in ongeveer 10 minuten gaar en voeg de laatste 7 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel vervolgens af met koud water. Deze salade wordt namelijk koud gegeten.

Stap 3

Halveer in de tussentijd de cherrytomaatjes, hak de peterselie fijn en snijd de mango in blokjes. Hak ook de amandelen grof.

Stap 4

Voeg het sap van de citroen toe aan de parel couscous met sperziebonen en breng op smaak met een olijfolie, peper en zout.

Stap 5

Voeg vervolgens ook de cherrytomaatjes, mango, gehakte peterselie en amandelen toe. Meng goed en brokkel de feta over de maaltijd salade.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades tomaat hoofdgerechten mango feta vegetarisch diner amandelen couscous bonen sperziebonen parel couscous

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴