Diner/ Herfst en winter recepten/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Aubergine en kikkererwten stoof

Stoof met kikkererwten aubergine en harissa www.jaimyskitchen.nl

Deze stoof is gevuld met aubergine en kikkererwten. De pittige saus met harissa, tomaat en geroosterde paprika past hier perfect bij!

Een stoof gerecht

Het is een stoof gerecht, omdat het even de tijd nodig heeft op het vuur om de heerlijke smaken samen te laten komen. Deze stoof wordt lekker pittig gemaakt door harissa, maar als je hier geen fan van bent, kun je dit gewoon weglaten. Kijk uit met de harissa, want dit is een pittige rode peper pasta. Voeg dit liever stapsgewijs toe, tot jij vind dat de stoof de gewenste pittigheid heeft.

Recept kikkererwten en aubergine met tomaat en paprika saus www.jaimyskitchen.nl
Recept: Aubergine en kikkererwten stoof

Hoeveelheid: 3-4 porties
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

1 aubergine
1 gele ui
2 teentjes knoflook
1 tl komijn
½ tl harissa
360 gr kikkererwten (1 glazen potje)
1 blikje gebelde tomaten (400 gr)
3 geroosterde paprika’s (uit pot)
zout
citroensap
munt
Peterselie
olie

Voor erbij:
rijst

Benodigheden:
een keukenmachine

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Snijd de aubergine in blokjes en voeg een klein beetje olie en zout er aan toe. Bak de aubergine nu gaar in ongeveer 30 minuten en schep tussendoor om.
  3. Gebruik de keukenmachine om een saus te maken van de geroosterde paprika en gepelde tomaten.
  4. Snipper het uitje en snijd de knoflook in plakjes. Bak de ui in een beetje water of olie en voeg na een paar minuten knoflook, komijn poeder en harissa door. Voeg na een paar minuten de tomaten en paprikasaus erbij en kook een paar minuten door. Voeg nu uitgelekte en gespoelde kikkererwten toe en laat pruttelen met de deksel op de pan. Breng op smaak met zout en voeg gehakte peterselie toe naar smaak.
  5. Hak in de tussentijd een beetje munt fijn.
  6. Voeg de aubergine toe aan de stoof als deze gaar zijn en laat nog 5 minuten mee stoven. In totaal zal de stoof ongeveer 30 minuten op middelhoog vuur staan.
  7. Serveer de stoof met verse munt er overheen, citroensap en rijst.

Recipe
Recipe Name
Recept: Aubergine en kikkererwten stoof
Author Name
Published On
Total Time

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply