Tabouleh, de lekkerste Libanese salade

Bereidingstijd: 30 min.

Personen: 4


Ingrediënten

  • 100 gr bulgur
  • 1 rode ui
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • 15 gr peterselie
  • 15 gr munt
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 2 el granaatappel melasse

Dit is een heerlijke Libanese kruiden salade. Bulgur is een belangrijk ingrediënt van de salade, maar de kruiden maken het pas echt smaakvol. Een heerlijk bijgerecht en een gezonde keuze!

Tabouleh salade als bijgerecht

Ik zou zelf wel een hele kom op kunnen van deze salade, maar het is voornamelijk bedoeld als bijgerecht. Ik vind het zelf erg lekker met wat pitabroodjes en hummus. Lekker simpel! Maar je kunt er bijvoorbeeld ook falafel bij maken. Dit past allemaal erg goed in de Libanese keuken. Een salade die geschikt bij zoveel gerechten is. Granaatappel melasse is een iets specialer ingrediënt. Dit heb je vast niet standaard in huis, maar mocht je dit een lekker recept vinden, dan is het de moeite waard om hier een klein flesje van te kopen. Ik kocht het zelf bij de Turkse supermarkt en vind dat mijn tabouleh salade daardoor extra lekker is.

Bereiding

Stap 1

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen van de verpakking, in een beetje gezouten water. Spoel de bulgur af met koud water zodra deze gaar is.

Stap 2

Snijd de tomaten in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd deze ook in kleine blokjes.

Stap 3

Snipper de rode ui fijn. Hak de peterselie en munt ook redelijk fijn.

Stap 4

Meng nu de bulgur met tomaten, komkommer en rode ui. Meng ook de gehakte peterselie en munt er doorheen.

Stap 5

Meng in een kommetje olijfolie met citroensap en optioneel granaatappel melasse. Dit is geen must, maar wel erg lekker. Indien je dit niet in huis hebt, kun je ook een beetje extra citroen toevoegen en eventueel een klein beetje suiker er aan toevoegen. Breng verder op smaak met peper en zout.

Stap 6

Meng de dressing door de salade.

salades bijgerechten bulgur libanees vegetarisch diner vegan falafel tabouleh midden-oosten top favorieten
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media