Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Latkes - Aardappelkoekjes met gerookte zalm

Latkes - Aardappelkoekjes met gerookte zalm

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 335 gr aardappelen
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 4 el bloem
  • 1 gerookte zalm moot (25 gram)
  • peper en zout
  • boter of olie om in te bakken

Kruiden crème fraîche:

  • 125 ml zure room
  • Sap van een halve citroen
  • 5 gr verse dille
  • 5 gr peterselie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Latkes zijn heerlijke aardappelkoekjes, met een topping van kruiden crème fraîche en snippers van gerookte zalm. Een heerlijk voorgerecht, bijgerecht of hapje.

Wat zijn latkes?

Dit zijn aardappelkoekjes van geraspte aardappel, een soort rösti van Joodse oorsprong die traditioneel gezien gebakken worden met Chanoeka. Zoals ik al zei, het zijn een soort rösti's, aardappelkoekjes. Naast aardappel kun je ook andere groenten erin verwerken, zoals courgette. Maar ik maak liever de latkes lekker feestelijk door deze te toppen met een smaakvolle kruiden crème fraîche vol kruiden zoals dille en peterselie. Ook munt is erg lekker of dragon! Zorg dat je verse kruiden gebruikt. Maak af met wat snippers gerookte zalm en je hebt een heerlijk hapje!

Bereiding

Stap 1

Schil de aardappelen en rasp deze grof. Dit kan met een grove rasp of in een keukenmachine. 

Stap 2

Snipper ook de ui fijn. Neem een kom en klop het ei los. Voeg hierbij de gesnipperde ui en aardappel. Voeg de bloem toe, meng tot een beslag en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Verhit olie in een koekenpan en voeg kleine hoopjes van het aardappelmengsel in de pan. Bak de latkes gaar in ongeveer 4-5 minuten per kant.

Stap 4

Bewaar een paar takjes dille. Hak in de tussentijd de dille en peterselie fijn en meng met de crème fraîche. Breng op smaak met het sap van een halve citroen, peper en zout.

Stap 5

Serveer de gebakken aardappel latkes met de kruiden crème fraîche en snipper de gerookte zalm er overheen. Maak af met de overgebleven takjes dille.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten aardappel peterselie kerst diner gerookte zalm

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴