Deel dit recept

Social media

Siciliaanse ciabatta

Bereidingstijd: 10 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 2 ciabatta broodjes
  • 2 tenen knoflook
  • 8 ansjovis filets
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 tomaat
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 12 gr olijven
  • olijven

Dit is een heerlijk broodje belegd met ansjovis, tomaat, Parmezaanse kaas, olijven en basilicum.

Een Siciliaans recept

Eigenlijk leven mijn liefste vriendinnetjes ook echt met mij en mijn blog mee. Wanneer ze een lekker recept zien, op vakantie zijn en rare dingen eten of een nieuw ingrediënt gevonden hebben dan laten ze het mij direct weten. Ook deze keer toen vriendinnetjes Adriënne iets nieuws ontdekt had. Haar familie heeft deze ciabatta in Sicilië gegeten en ze wist meteen dat dit iets voor mij zou zijn. Met duidelijke instructies over de ingrediënten ben ik dus aan de slag gegaan.

Bereiding

Stap 1

Snijd de ciabatta doormidden en grill deze kort in de grillpan met een scheutje olijfolie.

Stap 2

Wanneer de ciabatta knapperig is, wrijf je er een teentje over uit. 

Stap 3

Snijd tomaat in plakken en plet de olijven. Beleg de ciabatta als volgt: eerst ansjovis, dan plakjes tomaat, de geplette olijven, Parmezaanse kaas en als laatste de basilicum blaadjes.

lunch tomaat ontbijt vis & zeevruchten parmezaansekaas ansjovis olijven italiaans basilicum sicilie parmezaan ciabatta
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen