Plaattaart met asperges en gerookte zalm
Plaattaart met asperges en gerookte zalm
Bereidingstijd: 40 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer of 1 rol vers bladerdeeg
- 7 asperges (ongeveer 350 gr)
- 2 gekookte eieren
- 100 gr gerookte zalm
- 125 gr crème fraîche
- 7 gr dille
- 7 gr peterselie
- peper en zout
Deze plaattaart is een echt seizoensrecept doordat er witte asperges op zitten. Een heerlijke combinatie met ei en gerookte zalm.
Asperge seizoen
Yes, het is weer zover, het asperge seizoen is begonnen. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe gek ik ben op asperges. Tijdens het seizoen eet ik het dan ook echt best vaak. Je kunt natuurlijk asperges op klassieke wijze eten, dan draait het gerecht écht om de asperge. Een ander goed voorbeeld daarvoor is natuurlijk de aspergesoep met ei, een grote favoriet hier in huis! Je kunt de asperges ook een bijrol in je gerecht laten spelen zoals in een caesar salade met asperges. Deze plaattaart met asperges is eentje in de laatste categorie. Je kunt dit recept ook afwisselen door de gerookte zalm door gekookte ham. Liever vega? Kies dan voor zongedroogde tomaatjes.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Schil de asperges en kook vervolgens ongeveer 7 minuten. De asperges hoeven niet volledig gaar te zijn. Haal daarna uit het water. Snijd de asperges in stukjes, dit eet makkelijker.
Stap 3
Rol het bladerdeeg uit of plak de zes vierkantjes aan elkaar. Prik met een vork een aantal gaatjes in het bladerdeeg.
Stap 4
Hak de kruiden fijn en meng met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kruiden crème fraîche over het bladerdeeg. Leg hier de asperges op.
Stap 5
Bak vervolgens af in de oven in ongeveer 20 minuten. Houd de oven goed in de de gaten.
Stap 6
Pel de gekookte eieren en snijd in plakjes of partjes. Snijd ook de gerookte zalm in reepjes.
Stap 7
Haal de plaattaart uit de oven en verdeel het ei en gerookte zalm over de plaattaart met asperges.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link