Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Witte asperges met Hollandse garnalen

Witte asperges met Hollandse garnalen

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 5 gr verse bieslook
  • 1 x pakje Maggi saus voor asperges
  • zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Witte asperges en Hollandse garnalen zijn een heerlijke combinatie van ingrediënten. Serveer dit met een simpele aspergesaus en je hebt een heerlijke maaltijd voor in de lente!

Witte asperges

Oh, wat zijn ze lekker hé?! Ik begrijp we dat ze het witte goud genoemd worden hoor! Vorig jaar maakte ik ook al heerlijke asperges met zongedroogde tomaten, dat recept was tot nu toe echt mijn favoriet. Dit jaar ging ik weer aan de slag met deze heerlijke lente groente. Wist je trouwens dat de asperge ook echt gezond is? Het bevat veel vitamines, maar daarnaast worden er helemaal gewasbeschermingsmiddelen gebruikt tijdens het oogstseizoen. Iets wat ik dus echt een hele prettige gedachte vind.

Hollandaise saus of Aspergesaus

Ja, met aspergesaus bedoel ik eigenlijk gewoon kant-en-klare saus, uit een pakje. Ik ontving in een foodybox een pakje met saus van Maggi en dit was eigenlijk een heerlijke combinatie. Dus, wil je dat dit recept echt snel klaar is, dan kan ik die eigenlijk wel aanraden! Wil je toch zelf een saus maken, dan is een Hollandaise saus een echte aanrader. Deze eet ik zelf momenteel niet vanwege mijn zwangerschap. Deze saus maak je namelijk met boter, azijn en eieren. Wel echt een aanrader!

Bereiding

Stap 1

Schil de asperges nauwkeurig en was deze met koud water. Kook de asperges 10 minuten in licht gezouten water, zet dan de warmtebron uit en laat nog 5-10 minuten nagaren in het hete water. Dit is afhankelijk van de dikte van de asperges.

Stap 2

Hak bieslook fijn en meng met de Hollandse garnalen. Verwarm de aspergesaus.

Stap 3

Leg de witte asperges op een bord en verdeel hier de aspergesaus overheen. Verdeel ook de Hollandse garnalen met bieslook overheen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten asperge bijgerechten lente hollandse garnalen hollandaise saus hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴