BBQ/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vlees, kip en gevogelte

Recept: Kipburger BBQ met yoghurtsaus

BBQ kipburger www.jaimyskitchen.nl

Het was dan toch echt te tijd voor mij om met BBQ recepten te beginnen. Waarom ik dat nog niet eerder gedaan heb, dat vertel ik in deze blog en waarom ik er nu mee begonnen ben ook. Deze kipburgers zijn erg lekker van de BBQ door het rooksmaakje en de frisse muntsaus.

Heerlijke BBQ recepten

Ok, dus; dit zijn pas de eerste echte BBQ recepten op Jaimy’s Kitchen en de reden daarvoor is dat tot vorig jaar september mijn vriend en ik in een appartement woonden zónder balkon. Geen ruimte voor een BBQ dus. Vorig jaar zijn we verhuisd en kregen we een BBQ van de vrienden van Erik voor onze housewarming. Deze ging dit jaar pas voor het eerst aan. Het experimenteren is dus begonnen :).

Een kipburger van de BBQ

Buiten dat om wil ik jullie ook in de zomermaanden inspireren met recepten en in de zomermaanden zetten velen van jullie nu eenmaal de BBQ aan. Zelf ben ik geen enorm groot fan van vooral veel vlees op de BBQ, dus ik zal ook op zoek gaan naar recepten met groenten of met meer componenten dan alleen maar een stuk vlees met sausjes. En natuurlijk ook lekkere salades en andere bijgerechten.

Deze kipburger is ontstaan, omdat kip lekker van de BBQ is en ik het ook altijd lekker vind om hamburgerbroodjes te grillen. De saus niet overslaan want die maakt de burger af. En echt goed doorbakken die kipburger hé, ik vind dat toch altijd een beetje tricky!

BBQ kopburger www.jaimyskitchen.nl
Recept: Kipburger BBQ met yoghurtsaus

Hoeveelheid: 2 burgers
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

2 kip burgers
2 hamburger broodjes
3 el yoghurt
3 takjes munt
1 rode ui
1 limoen
1 teen knoflook
6 plakken komkommer
een paar blaadjes sla
peper en zout

Bereiding:

  1. Bereid de BBQ voor en leg de kipburgers er op. In de tussentijd kun je de saus maken, of maak deze van tevoren.
  2. Neem een vijzel, keukenmachine of een scherp mes hak de munt samen met het teentje knoflook helemaal fijn. Meng de yoghurt er doorheen samen met het citroensap en breng op smaak met limoensap, peper en zout.
  3. Snipper het rode uitje fijn en was de blaadjes sla. Snijd het hamburger broodje doormidden en grill beide zijden
  4. ongeveer 2 minuten op de BBQ.
  5. Grill nu ook de kip burgers en ongeveer 3-4 minuten aan beide kanten de burger gebakken te hebben is het tijd om de burger samen te stellen!
  6. Leg eerst de blaadjes sla op de onderkant van het broodje, dan de komkommer, de burger, een beetje muntsaus en wat van de rode ui. Afmaken met de bovenkant en smullen maar!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.