Bijgerechten/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Venkel Salade

Venkel vind ik een heerlijke groente, vanwege zijn anijsachtige smaak. Heerlijk door de risotto of met een tomaten saus, maar ook als salade. Dit is weer eens wat anders dan een salade van sla, tomaat en komkommer. De munt maakt deze salade lekker fris, samen met de citroen. Ben je al nieuwsgierig?

Ingrediënten:

– 1 venkelknol
– 1 citroen
– 1 bleekselderij hart of een aantal stengels
– een half bosje munt
– een eetlepel honing
– een scheut olijfolie
– peper en zout

Dit is een hele eenvoudige salade om te maken, helemaal wanneer je een keukenmachine hebt. Gebruik dan het opzetstuk waarmee je dunne plakjes van de groenten kan snijden. In de beschrijving ga ik uit van het gebruik van een keukenmachine, heb je deze niet, snijd de groenten dan in dunne plakjes.

Hoe maak je het?

  1. Gebruik de keukenmachine om dunne plakjes van de venkelknol te schaven. Haal wel eerst het hart van de venkel eruit.
  2. Schaaf ook dunne plakjes van het bleekselderijhart.
  3. Hak de munt in reepjes.
  4. Maak nu de dressing door de honing te mengen met olijfolie, peper en zout. Voeg daarna het sap van een halve citroen toe.
  5. Meng alles goed door elkaar en garneer met munt, een plakje citroen en dien de salade op!
  6. Smakelijk!

Venkel Salade (2)

Liefs Jaimy

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Recept: Pasta met Primavera saus | Jaimyskitchen.nl
    20 mei 2015 at 07:00

    […] met de Venkel salade (klik). […]

  • Reply
    Kerst Recepten: 6 x bijgerechten |
    22 december 2016 at 08:32

    […] Venkel Salade […]

  • Leave a Reply