Hoofdgerechten/ Lunch/ Soep/ Vega & Vegan

Recept: Pompoen Wortel Soep

Pompoensoep is één van mijn favoriete soepen, maar het mag wel een beetje bijzonder zijn toch? Anders is de soep ook zo enorm standaard, dat willen we niet. Vandaar dat ik in deze soep wortel toegevoegd heb. Dit recept is ook perfect als gang bij het kerstdiner!

De soep is zeker geschikt om in te vriezen, dus maak een grote pan en vries porties in. Wanneer je het kerstdiner in fases wilt maken is dit natuurlijk ook perfect. Maak het gewoon een week van te voren en haal de soep een dag vooraf uit de vriezer.

En natuurlijk is deze soep ook heerlijk als lunchrecept!

Ingrediënten voor en flinke pan soep:

– 1 flespompoen
– 3 wortelen
– 2 witte uien
– 2 tenen knoflook
– een half bosje verse salie
– 1 tl tijm
– 100-125 ml (soja) room
– peper en zout
– optioneel (groente) bouillonblokje
– optioneel: een beetje chilipeper voor wat pit
– sap van 0,5 tot 1 citroen
– 2 el olijfolie
– 700 ml water

Garnering:
– peterselie
– quinoa pops (croutons kan ook)

TIP: Ik heb een groenten bouillonblokje als optioneel genoteerd. Zelf gebruik ik deze blokjes niet, maar breng ik de soep op smaak met kruiden. Het kan zijn dat je iets meer zout, peper en tijm gebruikt hierdoor. Vandaar ook de keuze om twee uien toe te voegen.

Kerst recept: Pompoen Wortelsoep

Hoe maak je het?

  1. Snijd de pompoen en wortel in blokjes. Snipper de ui en had de knoflook. Fruit dit alles in in wat olijfolie.
  2. Hak de verse salie fijn en voeg dit ook aan in de pan met groenten samen met de tijm. Fruit dit even mee aan.
  3. Wanneer de groenten iets zachter zijn en de ui glazig kun je het water toevoegen. Begin niet met de volledige liter en pas de hoeveelheid water ook aan. Zorg in ieder geval dat de groenten nét onder het water staan. Jouw pompoen is wellicht kleiner of groter, waardoor je minder of meer water nodig hebt.
  4. Laat de groenten dus eerst pruttelen in het water met daarbij peper en zout toegevoegd.
  5. Wanneer de groenten zacht zijn, ga je de soep pureren met een staafmixer of in de blender tot een gladde massa.
  6. Is je soep toch te dik? Dan voeg je een beetje water toe. Dit is ook het moment dat je zorgt dat de soep goed om smaak is. Hiervoor gebruik je peper, zout en chili. Als laatste voeg je ook het sap van een halve tot een hele citroen toe voor wat frisheid.
  7. Maak de soep nu af door de room er door te roeren.
  8. Smakelijk eten!

afsluiting-jaimy-1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply