Borrelhapjes & Dips/ Hoofdgerechten/ Vis

Plaattaart met tonijn

Plaat pizza met tonijn www.jaimyskitchen.nl

Een plaattaart van een hartig taartbodem is iets wat al langer op mijn lijstje stond om te maken. De topping van tonijn, ui, kappertjes en verse rucola is helemaal in balans wat mij betreft. Daarnaast is het een perfect budget recept.

Dit recept heb ik gemaakt in het kader van de Albert Heijn 5x5budgetchallenge.  Vorige week vertelde ik al wat dit inhoudt, maar ik vertel het graag nog eens: ik ben uitgekozen als ambassadeur! Maandelijks zal ik een challenge krijgen en deze maand was dat om 5 maaltijden te koken voor €5 per maaltijd. Deze uitdaging past helemaal bij me want ik houd niet van teveel geld uitgeven haha! Onderstaand de inkopen van dit recept met alle kosten op een rijtje!

Plaat pizza met tonijn www.jaimyskitchen.nl

De kosten:

Hartig taartdeeg: €1,39 (helft gebruikt: €0,70)
Tonijn: €0,94
Feta kaas: €0,95 (helft gebruikt: €0,48)
Ei (1 stuk): €0,22
Rucola voordeelverpakking: €1,69 (1/3 gebruikt: €0,57)
Kappertjes: €0,78 (helft gebruikt: €0,39)
Rode ui (€0,10)
Blikje tomatenpuree AH basic gekregen van AH, kost €0,14. Helft gebruikt: €0,07
100 gr cherry tomaat €2,99 voor 500 gr. €0,60.

Totaal: €3,40 + €0,14 = €4,07.

Onwijs goedkoop dus! En ik kan alvast zeggen dat ik dit zeker vaker ga maken voor tijdens een movie night, want ik vond het écht een verwennerij! Hmm, krijg er helemaal zin in weer!

Plaat pizza met tonijn www.jaimyskitchen.nl

Plaattaart met tonijn

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 35 minuten

Ingredients

  • 225 gr hartig taartdeeg Koopmans
  • 185 gr tonijn
  • 100 gr feta kaas
  • 1 ei
  • 50 gr rucola
  • 50 gr kappeltjes
  • 1 rode ui
  • 0,5 blikje tomatenpuree (34 gr)
  • 100 gr cherrytomaatjes

Instructions

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Snijd de ui in ringen, halveer de cherrytomaten en klop de eidooier los in een kommetje.

3

Plak 4 plakken hartig taartdeeg aan elkaar, vouw eventueel de randjes om en verdeel de tomaten puree over het deeg.

4

Verdeel nu de helft van de ui er over, de tonijn, verkruimelde feta, kappertjes, cherrytomaat en de rest van de ui er over.

5

Als laatste klop je de eidooier en verdeel je deze over de rand van de pizza voor een extra bruin korstje.

6

Bak dit in ongeveer in 25 minuten gaar in de oven. Maak vervolgens de plaatpizza af met rucola.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Jennifer
    2 maart 2017 at 16:19

    Dit lijkt me heeerlijk!

  • Leave a Reply