Hapjes & Dips/ Lunch/ Ontbijt/ Vega & Vegan

Recept: Tosti met kaas, zuurkool en mosterd

Tosti met zuurkool en oude kaas www.jaimyskitchen.nl

Wat is nu een ultiem recept voor lunch in het weekend? Dat is toch zeker een tosti? En op een tosti hoort de allerlekkerste kaas! In deze blog test ik een -voor mij- nieuw kaasmerk door het te combineren met zuurkool en mosterd, in een heerlijke tosti!

Kaas proeven

Vorige week kwam een onwijs leuk pakketje in mijn brievenbus met… kaas! Kaas is best een bijzonder product, omdat er erg veel liefde in de bereiding zit. Zo ook bij de kaas van Stompetoren. Deze kaas kende ik nog niet, dus die ging even uitgebreid in de test. Dit kaasmerk heeft kaas van jong tot en met oud, grand cru, komijn en 35+ in het Stompetoren assortiment. Met dit lekkers wilde ik natuurlijk een recept maken. P.s. Er is een winactie met de kaas! Meer hierover vind je hier: https://stompetoren.com/actie/ en op de Facebook pagina van Stompetoren.

Tosti recept met zuurkool

Ik ging dus een recept bedenken met kaas en eigenlijk, het eerste dat in mij op kwam, was natuurlijk een tosti! Lekker standaard kaas recept zou je denken, maar niets is minder waar. Heb jij namelijk al eens een tosti met zuurkool gehad? Ik kan je alvast verklappen dat het heerlijk is, zeker in combinatie met pittige mosterd en een spiegeleitje. Verdubbel dat recept dus maar gauw, want ik weet zeker dat je meer wilt na het proeven van dit recept.

Hoe ouder de kaas, hoe beter!

Zelf ben ik lactose intolerant en moet ik dus een beetje uitkijken met het eten van producten met lactose. De intolerantie is niet heel extreem, dus ik heb het goed in de hand. Maar wist jij dat in belegen tot en met oude kaas geen lactose zit? Laat dat nu net mijn meest favoriete kaassoort zijn. Houd je hiervan? Gebruik dan zeker oude kaas in dit recept, maar eet je graag jonge kaas, dan kan dat natuurlijk ook!

Tosti met zuurkool en oude kaas www.jaimyskitchen.nl
Recept: Tosti met kaas, zuurkool en mosterd

Hoeveelheid: 2 tosti’s
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
2 snedes brood
20 gr Stompetoren grand cru
20 gr zuurkool
1 ei
mosterd
boter

Bereiding:

  1. Besmeer twee sneetjes brood met een laagje boter. Dit wordt de buitenste laag van de tosti.
  2. Neem 1 snee brood en besmeer hierbij de andere kant met een laag mosterd.
  3. Leg hierop een plak kaas, de zuurkool en leg de tweede snee brood er bovenop met de boterkant naar boven.
  4. Verhit de pan en bak de tosti aan beide kanten goudbruin.
  5. Bak vervolgens een eitje waarbij de dooier heel blijft. Serveer het eitje op de tosti.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply