Lunch/ Vega & Vegan

Recept: Stokbroodje hummus en gegrilde aubergine

Hummus is heerlijk. Hummus op brood is ook heerlijk, maar hoe kun je dit nóg lekkerder maken? Daar weet ik het antwoord op namelijk; door hummus met gegrilde aubergine te combineren. Wanneer je eens wat anders wilt als lunchgerecht is dit een goed recept. Je kunt dit meenemen naar werk, want je kunt de hummus en gegrilde aubergine de avond van te voren maken. Oh, en hebben jullie mijn recept voor zelfgemaakte hummus al gelezen (klik)? Simpel, maar ontzettend smakelijk!

Recept: Stokbroodje hummus en gegrilde aubergine

Hoeveelheid: 2 broodjes
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

zelfgemaakte hummus (KLIK voor recept)
1 rustiek stokbrood of ciabatta
peterselie
1 aubergine
peper & zout
olijfolie

Bereiding:

  1. Maak eerst hummus volgens mijn recept (link staat bij ingrediënten).
  2. Verhit de grillpan.
  3. Snij de aubergine in de lengte in plakken.
  4. Besprekel de aubergine met olijfolie en strooi er wat peper en zout over.
  5. Grill de aubergines en zorg ervoor dat er mooie grillstrepen ontstaan.
  6. Smeer de hummus over het stokbrood, voeg wat peterselie toe en leg de plakken aubergine op de hummus.
  7. Smakelijk eten!

IMG_4875-001

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.