Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Recept: Zachte basis hummus met kruiden

Recept: Zachte basis hummus met kruiden

Ingrediënten

  • 250 gram kikkererwten (bij voorkeur zelf geweekt en gekookt)
  • 2 kleine teentjes knoflook of 1 groot teentje
  • 1 el   bakpoeder
  • ½ citroen
  • 1 el   tahini
  • snufje zout
  • gehakte peterselie
  • olijfolie

Optioneel:

  • Komijn poeder
  • Paprika poeder

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Hummus zelf maken is echt ontzettend makkelijk en zoveel lekkerder! Je kunt het naar je eigen smaak maken en daarom is het een echte aanrader!

Zelfgemaakte hummus

Hummus, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ondertussen is de kikkererwten pasta een hype geworden en iedereen eet wel eens hummus. Wisten jullie dat het echt eenvoudig te maken is? Wanneer je dit eenmaal gemaakt hebt, stap je over naar zelf gemaakt hummus in plaats van kant-en-klare. Het is namelijk ontzettend gemakkelijk te maken. Je hebt wel een goede keukenmachine of blender nodig, want de kikkererwten hebben echt 15 minuten de tijd nodig om tot de juiste zachte consistentie te komen. Daarnaast wil ik je aanraden om gedroogde kikkererwten te kopen en deze een nachtje te laten weken (dit wordt ook wel met een eetlepel bakpoeder gedaan). Na het weken kook je ze gaar in ongeveer 2 uur, bepaal zelf wanneer ze zacht genoeg zijn. Heb je hier geen tijd voor? Neem dan een blikje kikkererwten en spoel deze goed af. Het is nog steeds vele malen lekkerder dan kant-en-klare hummus. Klaar voor het recept?

Bereiding

Stap 1

Laat de kikkererwten 1 nachtje in water met een eetlepel bakpoeder weken.

Stap 2

Vervolgens mag je de kikkererwten gaar koken in ongeveer 2 uur.

Stap 3

Nadat de kikkererwten gekookt zijn, laat je deze goed afkoelen.

Stap 4

Plaats de kikkererwten in de keukenmachine, samen met de knoflook en eetlepel tahini.

Stap 5

Laat de keukenmachine minstens 15 minuten draaien en voeg indien nodig wat kookvocht toe

Stap 6

Voeg het sap van een halve citroen toe en een snufje zout.

Stap 7

Ondertussen hak je de peterselie. Ik vind het lekker als de peterselie nog iets grover is.

Stap 8

Mocht je het lekker vinden om de peterselie aan de hummus toe te voegen, laat het dan even meedraaien in de keukenmachine.

Stap 9

Breng de hummus op smaak met eventueel meer zout, citroensap of tahini.

Stap 10

Besprenkel de hummus met olijfolie en strooi de peterselie er overheen. Maak eventueel af met paprikapoeder of komijnpoeder.

Stap 11

Serveer met heerlijk pita brood, met knapperige groenten of elke andere manier waarop jij graag je hummus eet!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch kikkererwten hummus hapjes & snacks oud & nieuw vegan tahin

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴