Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegetarische erwtensoep

Vegetarische erwtensoep

Bereidingstijd: 75 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr spliterwten
  • 100 gr prei
  • 200 gr knolselderij
  • 200 gr wortel
  • 150 gr aardappel
  • 1 ui
  • 1 blaadje laurier
  • 5 gr selderij of peterselie
  • 3 bouillon blokjes
  • 2.5 liter water

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Erwtensoep is een typisch Hollands en winters recept – een echte klassieker. Dit is een vegetarische versie van erwtensoep die net zo lekker en vullend is als de traditionele variant.

Hollandse vegetarische erwtensoep

Je kunt het niet Hollandser of winterser treffen met erwtensoep. Vaak wordt deze met rookworst gemaakt, maar dat wil niet zeggen dat je als vegetariër of flexitariër niet kunt genieten van deze heerlijke winterse soep. In deze vegetarische erwtensoep heb ik natuurlijk geen rookworst toegevoegd, maar voor vleeseters zou je dit toe kunnen voegen. Ook bestaat er tegenwoordig vegetarische rookworst, dus ook dat is een optie om toe te voegen aan de vegetarische erwtensoep. De soep zit boordevol groenten en is daarmee niet alleen smakelijk, maar ook een gezonde maaltijd.

Maaltijdsoep of met pannenkoeken?

Na een vullende soep, zoals deze vegetarische erwtensoep kun je al goed vol zitten, wat het een maaltijdsoep maakt. Maar, als je in de klassieke sferen wilt blijven, kun je pannenkoeken maken bij de erwtensoep, een match made in heaven! Zoet en hartig samen, de perfecte combinatie samen. Denk aan naturel pannenkoeken met stroop of juist een spekpannenkoek voor degenen die geen vegetariër zijn. Of maak wat feestelijks zoals een gezellige pannenkoeken taart! 

Meer winterse soep recepten

Ben je op zoek naar meer heerlijke winterse soeprecepten? Neem dan een kijkje tussen de onderstaande recepten:

12 x Winterse soepen

Bereiding

Stap 1

Vul een pan met 2 liter water en voeg hierbij spliterwten, het laurierbaadje en 2 bouillonblokjes aan toe. Laat dit zachtjes koken en roer tussentijds. Schil in de tussentijd de knolselderij, aardappel en wortel. Snijd in kleine blokjes. Snijd de prei in ringen en was goed. Pel ook de ui en snijd fijn. Hak de selderij fijn.

Stap 2

Breng aparte een pan aan de kook met water en een bouillonblokje. Kook hier de aardappel, knolselderij en wortel in en haal eruit als deze gaar zijn.

Stap 3

De spliterwten vallen na ongeveer 60 minuten koken uit elkaar en dit wordt steeds meer een groene soep. Voeg nu de prei en het ui toe en laat deze ongeveer een half uur mee koken. 

Stap 4

Voeg de laatste 2 minuten ook de gekookte groenten en gehakte selderij toe. Verwijder het laurierblad en serveer de soep.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel hoofdgerechten knolselderij aardappel soep vegetarisch winter vegan prei herfst erwtensoep hollands

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴