Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegetarische erwtensoep

Vegetarische erwtensoep

Bereidingstijd: 75 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr spliterwten
  • 100 gr prei
  • 150 gr knolselderij
  • 150 gr wortel
  • 150 gr aardappel
  • 1 ui
  • 1 blaadje laurier
  • 5 gr selderij of peterselie
  • 3 bouillon blokjes
  • 2 liter water

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Erwtensoep is een typisch Hollands en winters recept, een echte klassieker. Dit is een vegetarische versie van erwtensoep.

Hollandse erwtensoep

Je kunt het niet Hollandser of winterser treffen met erwtensoep. Vaak wordt deze met rookvlees gemaakt natuurlijk. In deze vegetarische erwtensoep heb ik natuurlijk geen rookworst toegevoegd, maar voor vleeseters zou je dit toe kunnen voegen. Ook bestaat er tegenwoordig vegetarische rookworst, dus ook dat is een optie om toe te voegen aan de vegetarische erwtensoep. In de soep zitten lekker veel groenten, dus het is zeker een gezonde maaltijd.

Maaltijdsoep of met pannenkoeken?

Persoonlijk zit ik onwijs vol na een lekker bord met erwtensoep en is het voor mij een goede maaltijdsoep. Maar, als je in de klassieke sferen wilt blijven, kun je pannenkoeken maken bij de erwtensoep, een match made in heaven! Een hartige soep en daarbij een zoete afsluiter van de avond maaltijd.

Bereiding

Stap 1

Vul een pan met 2 liter water en voeg hierbij spliterwten, het laurierbaadje en 2 bouillonblokjes aan toe. Laat dit zachtjes koken en roer tussentijds. Schil in de tussentijd de knolselderij, aardappel en wortel. Snijd in kleine blokjes. Snijd de prei in ringen en was goed. Pel ook de ui en snijd fijn. Hak de selderij fijn.

Stap 2

Breng een pan aan de kook met water en een bouillonblokje. Kook hier de aardappel, knolselderij en wortel in en haal eruit als deze gaar zijn.

Stap 3

De spliterwten vallen na ongeveer een uurtje koken uit elkaar en dit wordt steeds meer een groene soep. Voeg nu de prei en het uitje toe en laat deze ongeveer een half uur mee koken. Voeg de laatste 2 minuten ook de gekookte groenten en gehakte selderij toe. Verwijder het laurierblad en serveer de soep.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel hoofdgerechten knolselderij aardappel soep vegetarisch winter vegan prei herfst erwtensoep hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴