Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegetarische Mexicaanse burrito met bonen

Vegetarische Mexicaanse burrito met bonen

Bereidingstijd: 20 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 150 gr rijst
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 paprika
  • 2 tomaat
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • 250 gr kidneybonen
  • 1 limoen
  • optioneel: peper en zout

Keukenhulpjes

  • koekenpan
  • vergiet

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze burrito's hebben een vegetarische vulling met kidneybonen, rijst, paprika en tomaten. Een voedzame maaltijd met een heerlijke kick van de Mexicaanse kruiden.

Wat is een burrito?

Een burrito is een typisch Tex Mex gerecht waarbij de tortilla wrap helemaal gevuld wordt en dichtgevouwen. De hele tortilla gaat dus dicht en kun je zo ook in folie inpakken. Makkelijk om mee te nemen dus. Wraps en fajita's zijn open aan de bovenkant en enchilada's gaan de oven. Toch zie je op de foto dat deze burrito gevouwen is als een wrap, omdat ik jullie de vulling goed wil laten zien! Een onwijs populair gerecht in Mexico en Amerika.

Vegetarische burrito vulling

De vulling met rijst en bonen is klassiek voor burrito's en daar heb ik paprika en tomaat aan toegevoegd als groenten. Wil je de burrito nóg lekkerder maken? Voeg dan bijvoorbeeld toe:

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.

Stap 2

Snijd paprika en tomaten in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. 

Stap 3

Verwarm de olie in een pan en fruit eerst het uitje aan en voeg na 2 minuten knoflook toe. Voeg na een paar minuten ook blokjes paprika toe en bak nogmaals 5 minuten.

Stap 4

Voeg na een paar minuten roerbakken tomatenpuree toe en roerbak goed. Voeg dan kruiden en blokjes tomaat toe en laat 5 minuten pruttelen. 

Stap 5

Voeg kidneybonen in een vergiet en was tot het water helder ziet. Voeg als laatste rijst en bonen toe aan de groenten en laat nogmaals twee minuten pruttelen. Zet het vuur uit en knijp een halve limoen uit over de vulling. Breng optioneel op smaak met zout en peper.

Stap 6

Vul de tortilla's met het burrito mengsel en vouw de tortilla dicht door eerst de onderkant naar binnenkant te vouwen, dan de bovenkant en vervolgens de zijkanten. De bovenkant blijft open als je een wrap maakt, dit zie je op de foto. Serveer de andere halve limoen voor erbij.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten rijst mexicaans tortilla paprika vegetarisch diner vegan burrito wraps

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴