Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pompoensoep met ras el hanout

Pompoensoep met ras el hanout

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 zoete aardappel
  • 3 sjalotten of 1 grote witte ui
  • 1 tl kurkuma poeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 tot 1 rode peper - naar smaak
  • 700 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 2 tl zout met rode peper
  • 2 tl ras el hanout
  • half bosje koriander

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Pompoen en ras el hanout passen ontzettend goed bij elkaar. Door deze kruiden wordt de soep lekker kruidig en pittig, wat perfect bij het zoete van de pompoen past.

Zelf pompoensoep maken

Het vereist wat oefening maar met de juiste bereiding kun je uitstekend zelf een pompoensoep maken, zorg ervoor dat het niet te dik is maar ook niet te waterig. Ik heb deze pompoensoep op smaak gebracht met ras el hanout kruiden.

Zout met smaakjes

Marc Somers en Anne Westerbos hebben dit recept gemaakt met de zoutjes zie zij zelf maken. Dit zijn potjes zout met een smaakje. Ook zelf kun je dit makkelijk maken. In dit recept wordt er chili toegevoegd aan zout. Bezoek dat de Facebookpagina van Marc Kookt voor meer informatie.

Let op: als je niet goed tegen pittig kan, voeg dan geen rode peper toe. Proef ook altijd even je peper van te voren. Ik haal mijn rode pepers bij de toko en die zijn zó scherp dat ik meestal maar een beetje nodig heb. Ook voor dit recept geldt mijn koriander regel; je kunt het vervangen door peterselie. 

Bereiding

Stap 1

Snij de flespompoen in blokjes en verwijder de pitten en het vruchtvlees.

Stap 2

Ook de zoete aardappel en sjalotten mogen in stukjes gesneden worden. Voeg dit samen met de flespompoen in een soeppan en vul de pan aan met groentebouillon tot alles nét onder water staat.

Stap 3

Voeg nu ook de knoflook in plakjes toe, de kurkuma en de rode peper als optie.

Stap 4

Dit alles laat je goed doorkoken totdat de groenten zacht zijn. Daarna mag het in de blender of gebruik een staafmixer om het tot een zachte soep te blenden.

Stap 5

Voeg nu het spicy zout en de Ras el Hanout toe en laat nog even zachtjes op staan, zonder dat de soep kookt.

Stap 6

Voeg als laatste stap de fijn gehakte koriander (of peterselie) toe en klaar is je lekker herfst soepje!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch hoofdgerechten voorgerechten soep vegetarisch pompoen vegan ras el hanout

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴