Vijgen taartje met geitenkaas of gorgonzola

Bereidingstijd: 20 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 2 plakken bladerdeeg
  • 3 -4 vijgen in partjes gesneden
  • 1 el gehakte walnoten
  • 50 gr geitenkaas of gorgonzola
  • een kneusje honing
  • optioneel: een eidooier of vloeibare boter

Dit bladerdeeg taartje met vijgen en geitenkaas of gorgonzola is geschikt als voorgerecht, hapje of tussendoortje. Vijgen zijn een heerlijk ingrediënt voor in de herfst en in dit recept zitten verse vijgen. 

Gorgonzola of geitenkaas

Zelf houd ik niet zo van gorgonzola, dus die sloeg ik over, maar Erik vind dat wel onwijs lekker. Je kunt dus kiezen voor deze kaas of voor geitenkaas. Of je maakt beide natuurlijk! Het taartje is snel klaar in de oven en heeft weinig voorbereidingswerk nodig. Het lekkerst is als het nog een beetje warm is, want dan is de kaas nog lekker zacht. Maar dit is ook zeker goed afgekoeld te eten en daarom geschikt om net iets eerder te maken. Zet de oven maar alvast aan!

Herfst recept

Vijg is een typisch ingrediënt voor de herfst. Natuurlijk zijn de gedroogde varianten het hele jaar door te krijgen, maar de verse varianten zijn echte herfst pareltjes. De vijgen zijn heerlijk zoet. Wist je ook dat je makkelijk een vijgenboompje in je tuin kunt houden? Vaak heb je dan wel een enorme oogst vijgen, maar daar kun je dan weer heerlijke jam van maken. Klinkt goed toch?

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg deze alvast op de bakplaat met bakpapier. Vouw de randen om en smeer de randjes in met een geklopte eidooier of wat vloeibare boter. Verdeel geitenkaas of gorgonzola over de bodem van het vijgen taartje.

Stap 3

Voeg hier de gesneden vijgen en gehakte walnoten aan toe. Verdeel een beetje honing over de taartjes naar je eigen smaak. Bak de taartjes nu in ongeveer 15 minuten af.

zoet vegetarisch walnoten hapjes & snacks vijgen geitenkaas oud & nieuw brunch hapje gorgonzola nagerechten bladerdeeg pasen
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media