Rode kool salade met appel, munt en pecan
Rode kool salade met appel, munt en pecan
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 550 gr rode kool
- 1 groene appel
- 40 gr pecan noten
- 10 gr munt
Dressing:
- 1 citroen
- 1.5 el honing
- 0.5 tl zout
- 1 el olijfolie
Deze salade van rode kool is heerlijk fris en daarom een perfect bijgerecht. Eet het bij een stukje vlees of vis en aardappeltjes en je hebt een heerlijke maaltijd.
Frisse rode kool salade
Deze salade is onwijs fris door het gebruik van citroen en munt. Naast de knapperige bite van de rode kool zelf, zorgen ook de pecan nootjes voor lekker veel knapperigheid in het gerecht. Rode kool kennen we natuurlijk als gestoofde rode kool maar een salade van deze winterse groente is ook onwijs lekker. Knijp de rode kool wel goed met de handen in de dressing, dan wordt de rode kool wat zachter en makkelijker te verteren. Daarnaast is deze salade het lekkerst als deze een nachtje in de koelkast gestaan heeft, dan trekken de smaken lekker in!
Rode kool salade als bijgerecht
De salade is perfect als bijgerecht. Dit kan bijvoorbeeld met een stukje gebakken zalm of een stukje vlees en aardappeltjes, maar er is meer. Gebruik bijvoorbeeld de rode kool salade als vulling van pitabroodjes of een tortilla wrap. Een heerlijke winterse groente die je op allerlei manieren kunt verwerken in je gerechten.
Bereiding
Stap 1
Snijd de rode kool in dunne reepjes. Dit kun je met een scherp mes, keukenmachine of mandoline doen.
Stap 2
Maak in een grote kom de dressing door de ingrediënten onderin de kom toe te voegen en klop met een garde. Voeg vervolgens de rode kool toe en knijp de dressing in de rode kool. Kneus de rode kool een beetje.
Stap 3
Snijd de groene appel in blokjes en hak de pecan noten en munt. Voeg dit bij de rode kool met dressing en serveer de knapperige salade.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link