Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegetarische pate

Vegetarische pate

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 65 gr walnoten
  • 150 gr champignons
  • 20 gr zonnebloempitten
  • 1 tl oregano
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl citroensap
  • 0.5 tl sojasaus
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Het idee van dit recept kwam, omdat ik een vegan paté wilde maken voor bij het recept van de Vietnamese Banh Mi. Deze paté kun je natuurlijk ook gewoon op een broodje of boterham smeren en is onwijs smaakvol. Lekker vega broodbeleg!

Vegetarisch broodbeleg

In het begin toen ik vega broodbeleg aan het zoeken was, vond ik het maar lastig. En eerlijk gezegd ben ik niet echt fan van de kant-en-klate patés die in de winkel te koop zijn. Deze worden ook vaak van paddenstoelen gemaakt, dus dat is een heerlijke basis. Dit recept is niet alleen vegetarisch, maar ook veganistisch.

Champignons & walnoten

Je kunt paddenstoelen naar jouw keuze en smaak gebruiken, maar ik zou champignons of kastagne champignons kiezen. Of een mix daarvan, ook erg lekker! Voor de noten gebruik ik walnoten, samen met zonnebloempitten. Pijnboompitten zijn ook enorm lekker voor erbij. Vergeet ook echt niet de sojasaus toe te voegen, dit geeft net even dat extra beetje smaak aan de paté. De paté kun je in de koelkast bewaren in een afgesloten potje voor ongeveer 5 dagen. Kijk, ruik en proef altijd goed ;)

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en hak de knoflook. Snijd de champignons in kleine stukjes.

Stap 2

Fruit nu als eerst het uitje aan en voeg, wanneer deze glazig is, de knoflook toe. Bak 1 minuut mee en voeg dan de champignons erbij. Bak ongeveer 5 minuten tot de champignons gaar zijn er voeg dan oregano, peper en zout toe.

Stap 3

Bak de walnoten en zonnebloempitten in een droge pan voor ongeveer 2 minuten.

Stap 4

Voeg alles in een keukenmachine, voeg sojasaus en citroensap naar smaak toe. Meng alles nu tot een paté.

Stap 5

Schep de paté in een luchtdicht potje en bewaar in de koelkast.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

vegetarisch walnoten hapjes & snacks oud & nieuw vegan broodbeleg paddenstoelen pate

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴