Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

One pot noedels met tofu, pompoen en peultjes

One pot noedels met tofu, pompoen en peultjes

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 250 gr voorgekookte noedels
  • 1 witte ui
  • 3 cm gember
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 courgette
  • 200 gr pompoen blokjes
  • 200 gr peultjes
  • 300 gr tofu
  • 1.5 el ketjap
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Woksaus:

  • 1 tot 2 tl sriracha (of andere pittige saus)
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl honing
  • 2 el   azijn, citroensap of limoensap
  • Zie extra tip hierboven in het recept.

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een one pot recept waarbij het gerecht in 1 pot gemaakt wordt! Een heerlijk noedels recept met pompoen, tofu en peulen met een pittige zelfgemaakte woksaus. Allemaal in 1 pan dus, echt! 

One pot of camping recept

Ja, wij zijn aan het verbouwen. Nu heb ik van onze buren een 1-pits elektrisch kookplaatje gekregen en daar moet ik het mee doen. Dat gaat echt beter als verwacht moet ik zeggen. Ik wil jullie inspireren om een gerecht in 1 pan te maken. En dit is natuurlijk ook een geschikt recept voor op de camping.

Extra veel smaak?

Dit is een tip voor extra veel smaak aan dit recept toe te voegen, maar geen noodzakelijke. Daarom staat het niet in het recept zelf. Voeg 1 theelepel Jonnie Boer Shichimi togarashi kruiden toe. Heb je dit niet in huis? Voeg optioneel wat extra zwarte peper, chilipeper en iets extra's zuurs zoals citroensap, limoensap of azijn toe.

Bereiding

Stap 1

Laat de tofu goed uitlekken, snijd in blokjes en marineer met de ketjap. Laat ongeveer 10 minuten marineren of langer indien je de tijd ervoor hebt. Bak de tofu vervolgens in een beetje olie en bewaar op een bord.Snipper het uitje, hak de gember en knoflook fijn.

Stap 2

Snijd de pompoen in blokjes en de halveer de courgette om deze vervolgens in plakken te snijden. Snijd ook de uiteinden van de peulen weg.

Stap 3

Verhit olie in de pan en fruit de ui aan. Voeg na 2 minuten ook gember en knoflook toe. Voeg na 2 minuten de pompoen blokjes toe. Bak deze ongeveer 10 minuten of tot deze zacht is. Voeg vervolgens de peulen en courgette toe en bak nog ongeveer 5 minuten mee.

Stap 4

Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de woksaus.

Stap 5

Verwarm nu ook de noedels in de pan en voeg vervolgens de woksaus toe. Roer goed door tot de noedels warm zijn en voeg dan de tofublokjes toe.

Stap 6

Serveer de noedels!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten tofu courgette vegetarisch aziatisch pompoen diner vegan tempeh noedels peultjes tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴