Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Salade met groene asperges en frambozen

Salade met groene asperges en frambozen

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 40 gr sla
  • 80 gr quinoa
  • 1 mais kolf (of uit blik)
  • 200 gr groene asperge tips
  • 100 gr frambozen

Dressing

  • 50 gr frambozen
  • 3 el olijfolie
  • 3 el citroensap
  • 1 tl fijne mosterd
  • peper en zout

Keukenhulpjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Groene asperge tips zijn heerlijk in een lauwwarme salade in combinatie met frambozen, mais en quinoa. De frambozendressing maakt het helemaal af.

Ambassadeur van de groene asperges

Ik mag mij trotse ambassadeur van de groene asperges noemen. Afgelopen seizoen was ik dit ook al van de witte asperge en nu mag ik mij ook het jaar rond ambassadeur van de groene asperge noemen. Het gaat om de groene asperges van Tasty Spears, onwijs lekker! Zo gebruik ik in dit recept de asperge tips, dat zijn wat dunnere en kleinere asperges. Die zijn extra snel beetgaar doordat ze dus iets dunner zijn. Deze asperges zijn perfect om kort te roerbakken of grillen en in een salade te verwerken.

Frambozen dressing

Heerlijk bij deze salade is de zelfgemaakte frambozen dressing. Onwijs makkelijk is het ook, pureer simpelweg de frambozen door de rest van de ingrediënten van de dressing. Hier gebruik ik het liefste een staafmixer of een hakmolen voor. Die eerste vind ik het makkelijkst om te gebruiken en daar krijg je de meest gladde dressing van. 

Extra tip: Ook erg lekker om burrata aan deze salade toe te voegen.

Bereiding

Stap 1

Kook de maiskolf in ruim water gaar in 12 minuten.

Stap 2

Kook de quinoa gaar in ongeveer 8-10 minuten. De quinoa kan zowel warm of koud gegeten worden. Wil je deze koud eten, spoel dan af met koud water en laat goed uitlekken.

Stap 3

Was groene asperges en snijd ongeveer 1-2 centimeter van de onderkant af. Grill de asperges beetgaar in ongeveer 5 minuten en in een beetje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Maak de dressing door de frambozen, mosterd, olijfolie en citroensap met een staafmixer te pureren. Breng op smaak met peper en zout. Voeg een deel van de dressing bij de sla en meng goed.

Stap 5

Verdeel de sla op een schaal of over borden. Voeg daarbij de quinoa, groene asperges en verdeel de frambozen over de salade. Snijd de mais van de kolf en voeg ook bij de salade.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades quinoa lunch frambozen vegetarisch sla diner vegan mais

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴