Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Salade met vijgen en venkel

Salade met vijgen en venkel

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 1 avocado
  • 4 verse vijgen
  • 300 gr linzen
  • 70 gr rucola
  • 2 el olijfolie
  • 1 el flinke azijn (ik gebruik vijgen dad azijn, balsamico is ook erg lekker)
  • 1 tl oregano
  • peper en zout

Tahini Dressing:

  • 2 el tahini
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl agavesiroop
  • 1 sap van citroen
  • peper en zout
  • el eventue wat water om de dressing dunner te maken
  • TIP: maak de dressing af met wat quinoa paps of gehakte nootjes, ziet er leuk uit!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een heerlijk salade recept met gebakken venkel, vijgen en avocado.

Zelf een lekker recept met venkel maken

Venkel is een heerlijke groente en vijg is een heerlijke fruitsoort, waarom geen salade ervan maken? Klinkt vrij logisch toch?! Deze salade is ook lekker snel klaar dus dat scheelt weer. Het recept mag daarom door als Makkelijke Maandag recept! Doordat het gecombineerd is met linzen, is het een vullende maaltijd en daarom zeer geschikt als avondmaaltijd. Misschien een stokbroodje erbij, helemaal lekker.

Vijgen seizoen

Ieder jaar wanneer de vijgen weer in seizoen zijn, ben ik blij, want ik vind ze heerlijk! Ze zijn ook erg lekker te combineren met salades of in lekkere ontbijtjes. Of als snack. Eigenlijk altijd wel dus!

Dit recept is helemaal vegetarisch en vegan!

Bereiding

Stap 1

Begin met het roosteren van de venkel. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de venkelknol in dunne plakjes en verwijder het hart van de knol. Leg deze in een ovenschaal met 2 el olijfolie, oregano en wat peper en zout. Schuif dit voor 10 minuten in de oven.

Stap 2

Laat de linzen uitlekken en meng dit met de rucola. Verdeel dit vast oven een grote schaal.

Stap 3

Snijd de avocado in plakjes. Wil je een roos maken? Kijk dan eens deze video.

Stap 4

Snijd de vijg in vieren, laat de onderkant heel.

Stap 5

Haal de venkel uit de oven, leg de vijgen er bovenop en besprenkel met je azijn. Dit mag nog eens 5 tot 10 minuten in de oven.

Stap 6

Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen. Wanneer de dressing wat dik is, voeg dan wat water toe tot het een substantie van een dressing heeft.

Stap 7

Serveer nu de venkel en vijgen over de linzen en rucola. Maak de salade af met de dressing en eventueel wat quinoa paps of gehakte noten.

Stap 8

Geniet ervan!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades quinoa linzen lunch avocado hoofdgerechten venkel vegetarisch vijg makkelijk & snel vegan

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴