Salade met vijgen en venkel

Salade met vijgen en venkel
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 1 avocado
- 4 verse vijgen
- 300 gr linzen
- 70 gr rucola
- 2 el olijfolie
- 1 el flinke azijn (ik gebruik vijgen dad azijn, balsamico is ook erg lekker)
- 1 tl oregano
- peper en zout
Tahini Dressing:
- 2 el tahini
- 1 el olijfolie
- 1 tl agavesiroop
- 1 sap van citroen
- peper en zout
- el eventue wat water om de dressing dunner te maken
- TIP: maak de dressing af met wat quinoa paps of gehakte nootjes, ziet er leuk uit!
Dit is een heerlijke salade recept met gebakken venkel, vijgen en avocado. Dit maakt het een heerlijk recept voor in de herfst.
Zelf een lekker recept met venkel maken
Venkel is een heerlijke groente en vijg is een heerlijke fruitsoort, waarom geen salade ervan maken? Klinkt vrij logisch toch?! Deze salade is ook lekker snel klaar dus dat scheelt weer. Het recept mag daarom door als Makkelijke Maandag recept! Doordat het gecombineerd is met linzen, is het een vullende maaltijd en daarom zeer geschikt als avondmaaltijd. Misschien een stokbroodje erbij, helemaal lekker.
Vijgen seizoen
Ieder jaar wanneer de vijgen weer in seizoen zijn, ben ik blij, want ik vind ze heerlijk! Ze zijn ook erg lekker te combineren met salades of in lekkere ontbijtjes. Of als snack. Eigenlijk altijd wel dus!
Dit recept is helemaal vegetarisch en vegan!


Bereiding
Stap 1
Begin met het roosteren van de venkel. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de venkelknol in dunne plakjes en verwijder het hart van de knol. Leg deze in een ovenschaal met 2 el olijfolie, oregano en wat peper en zout. Schuif dit voor 10 minuten in de oven.
Stap 2
Laat de linzen uitlekken en meng dit met de rucola. Verdeel dit vast oven een grote schaal.
Stap 3
Snijd de avocado in plakjes. Wil je een roos maken? Kijk dan eens deze video.
Stap 4
Snijd de vijg in vieren, laat de onderkant heel.
Stap 5
Haal de venkel uit de oven, leg de vijgen er bovenop en besprenkel met je azijn. Dit mag nog eens 5 tot 10 minuten in de oven.
Stap 6
Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen. Wanneer de dressing wat dik is, voeg dan wat water toe tot het een substantie van een dressing heeft.
Stap 7
Serveer nu de venkel en vijgen over de linzen en rucola. Maak de salade af met de dressing en eventueel wat quinoa paps of gehakte noten.
Stap 8
Geniet ervan!
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link