Mexicaanse chili sin carne
Mexicaanse chili sin carne
Bereidingstijd: 40 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 witte ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 6 zongedroogde tomaatjes
- 200 gr wortel
- 2 paprika’s
- 240 gr kidney bonen (uitgelekt)
- 200 gr mais
- 265 gr zwarte bonen (uitgelekt)
- 240 gr bruine bonen (uitgelekt)
- 1 klein blikje tomaten puree 70 gr
- 500 ml passata
- 200 ml water
- 1 blik gepelde tomaten 400 gr
- 2 el Mexicaanse kruiden
Voor erbij:
- koriander
- 2 avocado's
- 1 citroen of limoen
- ingemaakte rode uien
Chili sin carne is een heerlijk Mexicaans en vegetarisch recept met bonen, mais en groenten in een kruidige tomatensaus. Dé vega variant van chili con carne. Heerlijk bij rijst en geserveerd met avocado, limoen en koriander.
Mexicaans vegetarisch recept chili sin carne
We kennen natuurlijk allemaal wel het klassieke Mexicaanse gerecht, chili con carne. Hierbij wordt gehakt toevoegt. Chili sin carne betekent 'chili zonder vlees', het is dus een vegetarische variant van het populaire gerecht. Dit is een echt favoriet recept van mij, omdat het heerlijk smaak vol is. Daarnaast is het een makkelijk recept en kun je een grote pan hiervan maken, zodat je meteen meerdere porties kunt maken. Perfect in dit recept in te vriezen! Wil je toch de bite van vlees, dan kan er ook vegetarisch gehakt aan toegevoegd worden.
Zelf een Mexicaanse kruidenmix maken
Het recept hiervan heb ik al een tijd geleden gedeeld. Echt ideaal om een grote portie hiervan te maken, zodat het ready-to-go is wanneer je deze chili maakt. Het recept van de Mexicaanse kruidenmix is dus een handige basic in de keuken. Nog een tip voor deze chili sin carne is om restjes groenten hierin te verwerken.
Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!
Bereiding
Stap 1
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de chili ook fijn en verwijder de zaadjes en zaadlijsten voor een minder pittige chili.
Stap 2
Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de paprika in kleine stukjes. Hak de zongedroogde tomaten fijn.
Stap 3
Fruit eerst het uitje aan in een beetje olie en voeg na een paar minuten de knoflook en chili toe. Bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de wortel en paprika toe en bak een paar minuten mee.
Stap 4
Voeg hierbij de Mexicaanse kruiden en het tomatenpuree en roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens de tomaten passata en de gepelde tomaten toe. Breek voorzichtig de gepelde tomaten in iets kleinere stukjes. Voeg het water toe en laat deze saus vervolgens ongeveer 15 minuten pruttelen.
Stap 5
Spoel de bonen en mais schoon. Breng de chili op smaak met een beetje zout en voeg vervolgens ook alle bonen en de mais toe aan de chili. Verwarm nog 5 minuten mee.
Stap 6
Serveer de chili met een plakje citroen of limoen, avocado, koriander en rijst.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link