Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Broodje tempeh

Broodje tempeh

Ingrediënten

  • 125 gram tempeh
  • 2 broodjes naar keuze
  • halve komkommer
  • een paar blaadjes sla
  • 1 wortel
  • 2 broodjes
  • gefrituurde uitjes
  • 3 el ketjap
  • 1 el sojasaus
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 tl peper
  • chilivlokken naar smaak
  • 150 ml azijn
  • een scheut water
  • 0.5 tl zout
  • 1 tl optioneel: suiker

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Vandaag een recept met Tempeh! Een broodje voor een goed vullende lunch of een lichte zomerse maaltijd. Dit recept heeft een Indonesisch tintje door de ketjap en is heerlijk fris door de zoet zure groenten erbij. De crunch van de gefrituurde uitjes maakt het gerecht helemaal af!

Recept met tempeh als vleesvervanger

Mijn liefde voor tempeh is grote geworden tijdens mijn reis doorBali. Tempeh is een sojaproduct en is helemaal veganistisch Goed voor de vega's en vegans onder ons of als je gewoon een dagje zonder vlees wilt. Het is onwijs veelzijdig, omdat het de smaak opneemt die jij het geeft! Lekker mee experimenteren dus!

Bereiding

Stap 1

Begin minimaal 30 minuten van te voren, omdat je de tempeh en groenten wilt laten marineren. Hoe langer, hoe lekkerder natuurlijk.

Stap 2

Snijd de Tempeh in kleine blokjes of plakjes. Marineer deze nu met een gesnipperd sjalotje, gehakte knoflook, ketjap, sojasaus, peper en chili vlokken. Goed mengen en laten staan.

Stap 3

Snijd lange brede plakken van de komkommer en plakjes van de wortel. Leg dit in de azijn, met een scheut water, snufje zout en eventueel wat suiker. Laat dit ook even staan.

Stap 4

Na 30 minuten (of als je geen geduld meer hebt), ga je de tempeh in een scheutje olie bakken.

Stap 5

Ondertussen kun je het broodje snijden, leg de sla alvast op het broodje en laat de komkommer en wortel uitlekken.

Stap 6

Als de tempeh gebakken is, leg je dit op de sla, maak rolletjes van de komkommer en leg deze samen met de wortel op de tempeh.

Stap 7

Maak af met gebakken uitje en smakelijk eten!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch hoofdgerechten komkommer tofu vegetarisch aziatisch vegan tempeh indonesisch tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴