Zalm in bladerdeeg met spinazie

Bereidingstijd: 35 min.

Personen: 1


Ingrediënten

  • 1 moot zalm
  • 150 gr spinazie
  • 1 el roomkaas met kruiden
  • peper en zout
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el paneme
  • 1 geklutst ei

Benodigdheden:

  • Bakpapier

Dit recept met zalm in bladerdeeg is ontzettend lekker en een echte klassieker in onze keuken. Als wij iets te vieren hebben, maken wij verse zalm in knapperig deeg met spinazie en roomkaas.

Feestelijk kerst recept

Het is een recept wat wij de afgelopen jaren elk jaar maakten tijdens de feestdagen. Wij waren op een missie om dit recept te perfectioneren. Inmiddels zijn we er achter dat het paneermeel cruciaal is en de sesamzaadjes een erg lekkere toevoeging zijn.

Voor 1 of meerdere personen

De ene keer maken we het recept met een moot zalm, maar we hebben dit ook al eens gedaan met een heel groot stuk zalm. Dan is het recept geschikt voor meerdere personen. Vermenigvuldig simpelweg de ingrediënten. De rest van de bereiding blijft vrijwel gelijk.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 210 graden.

Stap 2

Neem 4 plakken bladerdeeg en maak deze in een groot vierkant aan elkaar. Duw de randjes van het bladerdeeg goed aan elkaar. Laat het bladerdeeg voor gebruik een beetje ontdooien, dan gaat dit makkelijker.

Stap 3

Roerbak de spinazie in een wok en laat dit goed uitlekken. Druk goed al het vocht uit de spinazie en hak dit vervolgens fijn. Roer nu de roomkaas met kruiden erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Strooi een beetje paneermeel op de plek waar je de zalm moot neer gaat leggen, om te voorkomen dat het bladerdeeg daar niet gaar wordt. Dit is ongeveer op ¾ van het deeg. Leg het stuk zalm op het paneermeel.

Stap 5

Verdeel vervolgens het spinazie en roomkaas mengsel op de bovenkant van de zalm. Vouw nu de zijkanten van het deeg naar binnen en rol de zalm in het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg goed dicht.

Stap 6

Besmeer het bladerdeeg nu goed in met het geklutste ei en verdeel de sesamzaadjes hier overheen. Bak de zalm nu in ongeveer 20 minuten af of tot het deeg goudbruin is.

spinazie hoofdgerechten vis & zeevruchten vis zalm kerst kerstmis diner oven kerst recept kerst diner bladerdeeg roomkaas zalm wellington
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media