Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zalm in bladerdeeg met spinazie

Zalm in bladerdeeg met spinazie

Bereidingstijd: 35 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 moot zalm
  • 150 gr spinazie
  • 1 el roomkaas met kruiden
  • peper en zout
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el paneme
  • 1 geklutst ei

Benodigdheden:

  • Bakpapier

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept met zalm in bladerdeeg is ontzettend lekker en een echte klassieker in onze keuken. Als wij iets te vieren hebben, bijvoorbeeld met kerst, maken wij verse zalm in knapperig deeg met spinazie en roomkaas.

Feestelijk kerst recept met zalm

Het is een recept wat wij de afgelopen jaren elk jaar maakten tijdens de feestdagen. Wij waren op een missie om dit recept te perfectioneren. Inmiddels zijn we er achter dat het paneermeel cruciaal is en de sesamzaadjes een erg lekkere toevoeging zijn.

Voor 1 of meerdere personen

De ene keer maken we het recept met een moot zalm, maar we hebben dit ook al eens gedaan met een heel groot stuk zalm. Dan is het recept geschikt voor meerdere personen. Vermenigvuldig simpelweg de ingrediënten. De rest van de bereiding blijft vrijwel gelijk.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 210 graden.

Stap 2

Neem 4 plakken bladerdeeg en maak deze in een groot vierkant aan elkaar. Duw de randjes van het bladerdeeg goed aan elkaar. Laat het bladerdeeg voor gebruik een beetje ontdooien, dan gaat dit makkelijker.

Stap 3

Roerbak de spinazie in een wok en laat dit goed uitlekken. Druk goed al het vocht uit de spinazie en hak dit vervolgens fijn. Roer nu de roomkaas met kruiden erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Strooi een beetje paneermeel op de plek waar je de zalm moot neer gaat leggen, om te voorkomen dat het bladerdeeg daar niet gaar wordt. Dit is ongeveer op ¾ van het deeg. Leg het stuk zalm op het paneermeel.

Stap 5

Verdeel vervolgens het spinazie en roomkaas mengsel op de bovenkant van de zalm. Vouw nu de zijkanten van het deeg naar binnen en rol de zalm in het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg goed dicht.

Stap 6

Besmeer het bladerdeeg nu goed in met het geklutste ei en verdeel de sesamzaadjes hier overheen. Bak de zalm nu in ongeveer 20 minuten af of tot het deeg goudbruin is.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie hoofdgerechten vis & zeevruchten zalm kerst diner oven bladerdeeg roomkaas zalm wellington

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴