Zalm in bladerdeeg met spinazie
Zalm in bladerdeeg met spinazie
Bereidingstijd: 35 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 moot zalm
- 150 gr spinazie
- 1 el roomkaas met kruiden
- peper en zout
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 el sesamzaad
- 1 el paneme
- 1 geklutst ei
Benodigdheden:
- Bakpapier
Dit recept met zalm in bladerdeeg is ontzettend lekker en een echte klassieker in onze keuken. Als wij iets te vieren hebben, bijvoorbeeld met kerst, maken wij verse zalm in knapperig deeg met spinazie en roomkaas.
Feestelijk kerst recept met zalm
Het is een recept wat wij de afgelopen jaren elk jaar maakten tijdens de feestdagen. Wij waren op een missie om dit recept te perfectioneren. Inmiddels zijn we er achter dat het paneermeel cruciaal is en de sesamzaadjes een erg lekkere toevoeging zijn.
Voor 1 of meerdere personen
De ene keer maken we het recept met een moot zalm, maar we hebben dit ook al eens gedaan met een heel groot stuk zalm. Dan is het recept geschikt voor meerdere personen. Vermenigvuldig simpelweg de ingrediënten. De rest van de bereiding blijft vrijwel gelijk.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 210 graden.
Stap 2
Neem 4 plakken bladerdeeg en maak deze in een groot vierkant aan elkaar. Duw de randjes van het bladerdeeg goed aan elkaar. Laat het bladerdeeg voor gebruik een beetje ontdooien, dan gaat dit makkelijker.
Stap 3
Roerbak de spinazie in een wok en laat dit goed uitlekken. Druk goed al het vocht uit de spinazie en hak dit vervolgens fijn. Roer nu de roomkaas met kruiden erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Strooi een beetje paneermeel op de plek waar je de zalm moot neer gaat leggen, om te voorkomen dat het bladerdeeg daar niet gaar wordt. Dit is ongeveer op ¾ van het deeg. Leg het stuk zalm op het paneermeel.
Stap 5
Verdeel vervolgens het spinazie en roomkaas mengsel op de bovenkant van de zalm. Vouw nu de zijkanten van het deeg naar binnen en rol de zalm in het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg goed dicht.
Stap 6
Besmeer het bladerdeeg nu goed in met het geklutste ei en verdeel de sesamzaadjes hier overheen. Bak de zalm nu in ongeveer 20 minuten af of tot het deeg goudbruin is.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link