Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Heek met preistamppot, tomaat en kerriesaus

Heek met preistamppot, tomaat en kerriesaus

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 heekfilets
  • 500 gr aardappel
  • 400 gr prei
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 1 portie kerriesaus
  • een paar klontjes boter
  • peper en zout

Keukenhulpjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

In dit recept wordt gebakken heek filet geserveerd met prei stamppot, gepofte tomaatjes en zelfgemaakte kerriesaus.

Hollandse maaltijd met Heek filet

Ik vind dat dit recept wel de stempel Hollandse maaltijd verdient. In Nederland zijn we toch wel gek op stamppotten en de prei komt ook veelal van Nederlandse bodem. Prei stamppot is toch ook wel een van mijn favorieten. Het past heerlijk bij de zachte heekfilet. Mijn visboer wist me te vertellen dat zij altijd lekkerbekjes maken van de heek! Heek is smaakvol en heeft een wat lossere structuur. Zacht van smaak en is een goede vervanger van kabeljauw. 

De Bewuste Visweek

In Nederland zijn er duidelijke favoriete vissoorten die het meeste gegeten worden zoals zalm en kabeljauw. Die zijn natuurlijk ook heerlijk, maar het is ook duurzaam in wat meer variatie aan te brengen in de soorten vis die je bereid. Het geeft minder druk op bepaalde soorten en zorgt ervoor dat bijvangst de waardering krijgt die het verdient. Daarom koos ik in dit recept voor heek. Heek een is duurzame keuze, omdat de visbestanden goed beheerd zijn. De Bewuste Visweek (26 september - 2 oktober) is een initiatief van ASC en MSC en wordt samen met supermarkten, visleveranciers, visdetailisten, A-merken, restaurants en foodketens georganiseerd. De bedrijven en organisaties die je hier ziet zijn de hoofdrolspelers in het streven naar transitie en duurzame ontwikkeling. En precies dit duurzaamheid aspect is iets wat naadloos bij de waarden van Jaimy's Kitchen past.

Let jij voortaan ook op deze keurmerken bij het kopen van vis?

Dit recept is tot stand gekomen tijdens een samenwerking met keurmerk MSC. 

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Voeg de cherrytomaten in een ovenschaal en pof de tomaatjes in 20 minuten.

Stap 2

Schil de aardappelen en snijd in kleinere stukjes. Kook de aardappelen gaar in ruim gezouten water, in ongeveer 10 minuten. 

Stap 3

Snijd de prei in ringen en was gronding. Bak de prei op middelhoog vuur zacht in een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Bereid de saus volgens het recept zelfgemaakte kerriesaus.

Stap 5

Verhit boter in een koekenpan. Bak hierin de heekfilet gaar in ongeveer 3 minuten per kant.

Stap 6

Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot puree. Voeg hierbij de gebakken prei en meng goed. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Stap 7

Voeg de prei stamppot op de borden, serveer de gepofte tomaatjes erbij en leg de gebakken heek er boven op. Serveer de kerriesaus erbij.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten aardappel winter diner prei kerrie kids hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴