Poké bowl met garnalen
Poké bowl met garnalen
Bereidingstijd: 25 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 250 gr garnaal
- ½ komkommer
- 75 gr radijs
- 150 gr mais
- 2 lente uien
- 250 gr sushirijst
- Chilivlokken
- olie om in te bakken
- peper en zout
Radijs:
- 50 ml azijn
- 50 ml water
- 1 tl suiker
- Snuf zout
Rijst:
- 4 el azijn rijst
- 2 tl suiker
- 1 tl zout
Dressing:
- 1 el sojasaus
- 2 el pickle van de radijs
- Chili vlokken
- 1 tl honing
- 1 tl olijfolie
Of het nu een poké bowl of sushi bowl is, dat maakt eigenlijk niets uit, want deze bowl met sushi rijst, garnalen en veel groenten is heerlijk. De zelfgemaakte dressing maakt het af!
Hoe maak je zelf een poké bowl?
Dat is dus helemaal niet moeilijk! De basis voor een poké bowl is sushi rijst. Daarom twijfel ik zelf altijd of het niet gewoon een sushi bowl is. Maargoed, de basis is rijst en vervolgens kun je de toppings kiezen naar jouw smaak. Kies een eiwitbron zoals zalm, tonijn, of garnalen. Ook vegetarisch is een optie zoals tofu, tempeh of ei. Daarnaast kun je eventueel ook voor vlees kiezen, zoals kip of biefstuk. Je leest het al; alles is mogelijk!
Groenten bij een poké bowl
In deze variant koos ik ervoor om zelf radijsjes in te maken. Zo krijg je zoet-zure radijs. Komkommer is altijd goed en lekker fris. Ook in deze variant mais en lente-ui. Kies de groenten naar jouw smaak.
Bereiding
Stap 1
Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Meng in een kommetje azijn, suiker en zout en voeg dit toe aan het einde van de kooktijd van de rijst.
Stap 2
Maak de zoet-zure radijsjes door in een kommetje azijn, water, suiker en zout te mengen. Snijd radijsjes in plakjes en voeg bij de marinade. Heb je weinig tijd? Verwarm dan de marinade en giet over de radijs. Snijd de lijsten uit de komkommer en vervolgens in blokjes. Spoel de mais en snijd lente-ui in ringen.
Stap 3
Verhit een beetje olie in een pan en bak vervolgens de garnalen gaar. Breng op smaak met zout, chili vlokken en peper.
Stap 4
Maak als laatste de dressing door alles te mengen. Voeg de chili vlokken toe naar smaak.
Stap 5
Verdeel eerst de sushi rijst in een kom, verdeel vervolgens mais, komkommer, zoet-zure radijs, lente ui en garnalen over de rijst. Maak af met de dressing.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link