Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Poké bowl met garnalen

Poké bowl met garnalen

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 250 gr garnaal
  • ½ komkommer
  • 75 gr radijs
  • 150 gr mais
  • 2 lente uien
  • 250 gr sushirijst
  • Chilivlokken
  • olie om in te bakken
  • peper en zout

Radijs:

  • 50 ml azijn
  • 50 ml water
  • 1 tl suiker
  • Snuf zout

Rijst:

  • 4 el azijn rijst
  • 2 tl suiker
  • 1 tl zout

Dressing:

  • 1 el sojasaus
  • 2 el pickle van de radijs
  • Chili vlokken
  • 1 tl honing
  • 1 tl olijfolie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Of het nu een poké bowl of sushi bowl is, dat maakt eigenlijk niets uit, want deze bowl met sushi rijst, garnalen en veel groenten is heerlijk. De zelfgemaakte dressing maakt het af!

Hoe maak je zelf een poké bowl?

Dat is dus helemaal niet moeilijk! De basis voor een poké bowl is sushi rijst. Daarom twijfel ik zelf altijd of het niet gewoon een sushi bowl is. Maargoed, de basis is rijst en vervolgens kun je de toppings kiezen naar jouw smaak. Kies een eiwitbron zoals zalm, tonijn, of garnalen. Ook vegetarisch is een optie zoals tofu, tempeh of ei. Daarnaast kun je eventueel ook voor vlees kiezen, zoals kip of biefstuk. Je leest het al; alles is mogelijk!

Groenten bij een poké bowl

In deze variant koos ik ervoor om zelf radijsjes in te maken. Zo krijg je zoet-zure radijs. Komkommer is altijd goed en lekker fris. Ook in deze variant mais en lente-ui. Kies de groenten naar jouw smaak.

Bereiding

Stap 1

Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Meng in een kommetje azijn, suiker en zout en voeg dit toe aan het einde van de kooktijd van de rijst.

Stap 2

Maak de zoet-zure radijsjes door in een kommetje azijn, water, suiker en zout te mengen. Snijd radijsjes in plakjes en voeg bij de marinade. Heb je weinig tijd? Verwarm dan de marinade en giet over de radijs. Snijd de lijsten uit de komkommer en vervolgens in blokjes. Spoel de mais en snijd lente-ui in ringen.

Stap 3

Verhit een beetje olie in een pan en bak vervolgens de garnalen gaar. Breng op smaak met zout, chili vlokken en peper.

Stap 4

Maak als laatste de dressing door alles te mengen. Voeg de chili vlokken toe naar smaak.

Stap 5

Verdeel eerst de sushi rijst in een kom, verdeel vervolgens mais, komkommer, zoet-zure radijs, lente ui en garnalen over de rijst. Maak af met de dressing.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten rijst komkommer vis & zeevruchten garnalen zomer aziatisch lente mais poke bowl radijs sushirijst tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴