Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Boekweit salade met boerenkool, avocado en mango

Boekweit salade met boerenkool, avocado en mango

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 180 gr boekweit, gekookt
  • 150 gr boerenkool
  • 1 gele paprika
  • 1 sap van citroen
  • half bosje munt
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze salade van boerenkool en boekweit heeft een heerlijk fris tintje door de toevoeging van mango. De mooie avocado rozen maken de salade af en zorgen voor romigheid in de salade

Zelf een salade van boerenkool maken

Boerenkool? Nou, daar maakte je mij tot voor kort écht niet blij mee hoor. Maar sinds een paar weken ben ik er achter gekomen hoe je boerenkool lekker klaar kan maken, dus vandaag laat ik jullie een van die manieren zien! In dit recept roerbak ik de boerenkool namelijk! Een goede manier om de boerenkool licht te garen, zodat deze een beetje zachter van structuur wordt. De boerenkool wordt dus goed geroerbakt en ik voeg citroensap toe. Dat is echt het geheim van lekkere en smaakvolle boerenkool!

Winterse salade

Deze gezonde, vegetarische en romige salade is zelfs voor een winterdag geschikt. Natuurlijk is het winterse ingrediënt de boerenkool! Een kommetje soep erbij is trouwens wel echt heel lekker, zeker wanneer je van een warme maaltijd houdt. Denk bijvoorbeeld aan deze paprika en tomatensoep, zoete aardappel soep of misschien deze pastinaak soep.

Bereiding

Stap 1

Snijd de paprika in kleine blokjes.

Stap 2

Snipper het uitje en hak de knoflook.

Stap 3

Voeg een scheutje olie in een pan, bak de ui en knoflook glazig en roerbak de boerenkool.

Stap 4

Hak de munt fijn.

Stap 5

Voeg de paprika bij de boerenkool en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Zet het vuur dan uit.

Stap 6

Maak mooie roosjes van de avocado (of snijd blokjes).

Stap 7

Voeg nu ook de gekookte boekweit aan de boerenkool toe en schep het bord op.

Stap 8

Plaats als laatste de avocado roos of blokjes op de salade.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades lunch avocado hoofdgerechten mango vegetarisch winter vegan boerenkool boekweit

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴