Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Lasagne met paddenstoelen

Lasagne met paddenstoelen

Bereidingstijd: 60 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 300 gr paddenstoelen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 60 gr amandelen
  • 60 gr bloem
  • 50 gr boter
  • 300 ml (soja)melk
  • 250 gr spinazie
  • 12 lasagne bladeren
  • peper en zout
  • 60 gr geraspte kaas
  • boter om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze vegetarische lasagne met Leffe kaas is ook helemaal geschikt voor degenen die normaal graag vlees eten! Jammie, wat een heerlijke smaken bij elkaar: paddenstoelen, spinazie en amandelen met romige zelfgemaakte bechamelsaus. 

Paddenstoelen lasagne

Heb jij al eens een lasagne gemaakt met paddenstoelen? Zeker doen! De bechamelsaus moet je echt zelf maken hoor, dat maakt het extra lekker en ik beloof dat het echt binnen een handomdraai gemaakt is! Het verschil is groot met een variant uit een potje hoor ;) Kies voor de paddenstoelen vooral de soort die jij het lekkerst vindt! Champignons, kastagne champignons, oesterzwammen of welke dan ook!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Hak de knoflook fijn en snipper het uitje. Snijd ook alle paddenstoelen in kleine stukjes en hak de amandelen.

Stap 3

Maak de bechamelsaus door de boter te smelten en de bloem erbij te voegen. Bak de bloem kort en voeg dan beetje bij beetje melk toe. Blijf met een garde kloppen zodat je een egale bechamelsaus krijgt. Breng op smaak met een beetje zout.

Stap 4

Fruit het uitje aan in boter en voeg na een paar minuten ook knoflook toe. Bak daarna ook de paddenstoelen in dezelfde pan en breng dit op smaak met peper en zout. Voeg hierbij ook de gehakte amandelen.

Stap 5

Indien je diepvries spinazie gebruikt, ontdooi deze dan. Gebruik je verse spinazie roerbak deze dan. Duw al het vocht uit de spinazie.

Stap 6

Start de lasagne met een laagje bechamelsaus en voeg 3 lasagne bladen erbovenop. Voeg dan de helft van het paddenstoelen mengsel er bovenop en de helft van de kaas. Leg hier weer 3 lasagne bladen op en een laagje bechamelsaus. Voeg vervolgens alle spinazie hier overheen en dek wederom af met drie lasagne bladen. Verdeel hier weer bechamelsaus over en de andere helft van het paddenstoelen mengsel. Leg de laatste drie lasagne vellen hierop en verdeel de het laatste van de bechamelsaus er over. Maak af met de andere helft van de kaas en bak de lasagne in 30 minuten af in de oven.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie hoofdgerechten glutenvrij kaas vegetarisch italiaans champignons kerst diner oven paddenstoelen lasagne bechamelsaus

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴