Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Recept: Hele knolselderij uit de oven

Recept: Hele knolselderij uit de oven

Bereidingstijd: 150 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 tl tijm, gedroogd
  • 2 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tl kruidenboter

Benodigdheden:

  • ovenschaal
  • aluminiumfolie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept is onwijs simpel, het heeft alleen oventijd nodig. De smaak van de knolselderij is onwijs zacht en zoetig. Dit recept is perfect tijdens feestelijke gelegenheden, maar kan ook goed doordeweeks op tafel. 

Knolselderij uit de over is feestelijk of toch gewoon voor doordeweeks?

Jammie, ik zou dit echt wel doordeweeks op tafel zetten hoor. Wanneer je dit recept bijvoorbeeld in het weekend maakt, kun je doordeweeks een paar dagen dit als bijgerecht serveren. Heerlijk toch? Je kunt natuurlijk ook de knolselderij als geheel in het hoofdgerecht serveren. Het gerecht is makkelijk te maken, want de oven doet zijn werk!

Hele of halve knolselderij?

Zelf heb ik dit recept ook al eens met een halve knolselderij gemaakt, dit zou voldoende zijn voor 2 tot 3 personen en de oventijd is een stuk korter. De knolselderij is dan binnen een uurtje gaar ongeveer, een stukje sneller dus. Wacht ook echt tot de knol helemaal zacht is, dan is deze namelijk het alle lekkerst.

Erbij serveren

Zoals ik al eerder vertelde kun je deze knol eigenlijk bij heel veel verschillende gerechten eten. Het is bijvoorbeeld lekker om dit door de pasta te serveren, in blokjes door de soep of gewoon bij het AVG'tje. Niet te moeilijk denken dus, want hoe je dit ook combineert, dit zal de ster van je gerecht zijn.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. 

Stap 2

Schil de knolselderij en wrijf deze in met olijfolie. Verdeel dan de tijm over de knol en leg de blaadjes er bovenop. 

Stap 3

Verpak dit in aluminiumfolie en leg de knoflook tenen geplet erbij. Voeg als laatste een theelepel kruidenboter er aan toe. Voeg een laagje water in een ovenschaal en leg hier de knolselderij ingepakt in aluminium erin. 

Stap 4

Bak de knolselderij nu ongeveer 2 tot 2,5 uur in de oven.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten bijgerechten knolselderij vegetarisch kerst oven vegan herfst

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴