Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Soba noedels met tempeh

Soba noedels met tempeh

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr soba noedels
  • 250 gr broccoli
  • 125 gr tauge
  • 125 gr cherrytomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr tempeh

Saus:

  • 1.5 el amandelpasta of pindakaas
  • 3 el sojasaus
  • 2 el (rijst)azijn
  • crispy chili olie of sambal naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Soba noedels zijn de meest smaakvolle noedels uit Japan, gemaakt van boekweit. In dit recept met beetgare broccoli en zachte cherrytomaatjes. De krokante tempeh maakt het gerecht helemaal af.

Wat zijn soba noedels?

Deze Japanse noedels zijn grijs-bruin gekleurd en gemaakt van boekweit. De noedels zijn daarom glutenvrij. Let wel goed op dat de soba noedels daadwerkelijk van 100% boekweit gemaakt zijn. De noedels zijn dunner dan spaghetti. De noedels kunnen zowel warm als koud gegeten worden en worden vaak in bouillon of miso soep gegeten. Of koud met een dipsaus. Dit recept voor soba noedels met tempeh is niet traditioneel, maar wel erg lekker en vol groenten! Op zoek naar andere Japanse gerechten? Klik dan op de speciale pagina voor Japanse recepten. Een ander favoriet recept met deze Japanse noedels zijn: Soba noedels met groene asperges en pinda dressing

Recepten opslaan voor later

Bevalt dit recept je? Wist je dat je recepten op kunt slaan op Jaimy's Kitchen? Maak dan een account aan en geef hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier is het makkelijk om je favoriete recepten terug te vinden in je persoonlijk account. Veel kookplezier met dit heerlijke recept voor soba noedels met tempeh.

Bereiding

Stap 1

Snijd broccoli in roosjes en was de broccoli. Hak de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten. 

Stap 2

Snijd de tempeh in kleine blokjes en verhit olie in een pan. Bak de tempeh goudbruin. Breng water aan de kook en kook de broccoli beetgaar in ongeveer 7 minuten. 

Stap 3

 Verwijder tempeh uit de pan. Bewaar de overtollige olie in de pan om de andere groenten in te roerbakken. 

Stap 4

Breng water aan de kook en bereid de soba noedels volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel af met koud water. 

Stap 5

Verwarm de pan met olie opnieuw en bak de knoflook hier 2 minuten in, voeg dan broccoli toe en roerbak nogmaals 2 minuten. Voeg nu ook tauge en cherrytomaten toe. Meng in een kommetje amandelpasta of pindakaas met sojasaus en azijn. Voeg dit bij de groenten. 

Stap 6

Voeg ook de sobanoedels hierbij en verwarm nog even kort door. Serveer de soba noedels met tempeh met crispy chili olie of sambal naar smaak.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

soba noedels cherrytomaten hoofdgerechten broccoli vegetarisch aziatisch japans diner tempeh noedels tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴